В Чернігівській області у річці Десна ледь не потонув рибалка

В Чернігівській області у річці Десна ледь не потонув рибалка

31.01.14 12:16 0 934
30 січня о 12:43 у Чернігові до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в районі насосної станції на р. Десна відірвався разом з рибалкою уламок криги і їх течія понесла по промоїні. На місце події через 9 хвилин прибув пожежно-рятувальний підрозділ. У цей час вода вже прибила крижину з чоловіком до стійкого льодового покрову тому людина за допомогою інших рибалок змогла зійти на берег. На щастя під час перебування на крижині чоловіку вдалося втримати рівновагу та не впасти у воду.

У зв’язку з цим, рятувальники вкотре закликають населення бути обережними на водоймах і не підходити до краю промоїн. Також пам’ятайте, що небезпечний лід може бути поблизу кущів, очерету, під товстим прошарком снігу, у місцях, де водорості вмерзли у лід, б'ють джерела, швидкий плин або струмок впадає у річку.

Під час підльодної риболовлі не можна скупчуватись у групи, а лунки слід пробивати на відстані не ближче 5-6 м одна від одної. З собою необхідно мати рятувальний жилет, мотузку довжиною 12-15 м із петлею на одному кінці та вантажем 400-500 г на другому кінці. Тримайте поруч із лункою дошку або велику гілку.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Газета "Факты": ...
Наступна новина: Працівників апарату ...

КОМЕНТАРІ