Чернігівська область: пічне опалення призводить до пожеж

Чернігівська область: пічне опалення призводить до пожеж

31.01.14 15:24 0 928
В зв’язку з різким зниженням температури ситуація з пожежами набула особливої гостроти. При цьому, за часту, не приділяється належна увага виконанню правил пожежної безпеки. З початку року на Чернігівщині сталося 118 пожеж під час яких загинуло 17 осіб. Лише за вчорашню добу в області зафіксовано одинадцять пожеж з них вісім через порушення правил експлуатації та влаштування пічного опалення.

Причинами такого стану послужило сушіння дров біля опалювальних приладів, відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем нагрівальної печі та дерев'яними конструкціями перекриття будинку.

Саме з останньої причини 29 січня о 15:08 до Служби порятунку "101" у Ічнянському районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків у с. Івангород. Вогнем знищено майно господарів та будинок.

30 січня о 02:54 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у с. Рудьківка. На місце події оперативно прибуло відділення 15 державної пожежно - рятувальної частини. Вогнеборці пожежу о 03:20 локалізували, а о 05:10 остаточно ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено господарчу будівлю та майно. За попередніми даними, причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем нагрівальної печі та дерев'яними конструкціями перекриття будинку.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС у Чернігівській області звертається до громадян з проханням слідкувати за станом приладів опалення, щоб виявляти, а головне - вчасно усувати протипожежні недоліки. Ні в якому разі не перегрівайте печі та не залишайте їх без нагляду.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ