На Рівненщині дільничні інспектори забезпечують теплом та затишком одиноких пенсіонерів

На Рівненщині дільничні інспектори забезпечують теплом та затишком одиноких пенсіонерів

31.01.14 16:00 0 923
Коли надворі лютують сильні морози та накривають хуртовини, особливої уваги та допомоги потребують самотні люди похилого віку. Часто вони не в змозі самостійно розчистити сніг, нарубати дров чи набрати з криниці води, а соціальні працівниці не можуть власними силами допомогти стареньким. Турботу про одиноких пенсіонерів на Рівненщині взяли на себе дільничні інспектори міліції.

Галині Антонівні з села Мізоч Здолбунівського району вже 69. Одинока жінка має тяжку хворобу суглобів і не може ходити без палиці. Пенсіонерка, про яку нікому піклуватись, за допомогою звертається до свого дільничного інспектора міліції Романа Гірняка, який ніколи їй не відмовляє та завжди турбується про тепло та затишок у її оселі.

— Роман Богданович сам завжди питає, що мені треба, і завжди допомагає, — розповідає Галина Антонівна. — Попросила дров привезти — і він привіз. Ось приніс мені хліба і розчистив сніг у дворі. Наш дільничний турбується не тільки про мене. Таких як я у селі чимало, а він допомагає всім.

— Одинокі пенсіонери кожного дня звертаються за допомогою, — зазначає старший дільничний інспектор міліції Роман Гірняк. — Комусь потрібно сніг почистити чи води наносити, комусь дров принести або навіть сходити в магазин булку хліба купити. Таких людей неможливо залишити без уваги та допомоги. Багато хто з них соромиться попросити допомоги. Тому я кожен день питаю у них, чи нічого їм не потрібно, і вважаю своїм обов’язком допомагати їм у всьому.

На Рівненщині таких, як Галина Антонівна, близько п’ятнадцяти тисяч. У ці складні погодні умови дільничні інспектори міліції взяли під свою опіку самотніх людей похилого віку. Нарубати пенсіонерам дров, принести води чи розчистити сніг стало вже звичною справою для міліціонерів.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: ДАІ Львівщини: Обмежено рух ...

КОМЕНТАРІ