Тернопільські легкоатлети привезли з Чемпіонату України чотири медалі

Тернопільські легкоатлети привезли з Чемпіонату України чотири медалі

31.01.14 13:27 0 942
Великий сезон легкої атлетики в Україні офіційно розпочався: 27-28 січня у Запоріжжі відбувся командний Чемпіонат України в приміщенні та командний Чемпіонат України з легкоатлетичного багатоборства. 461 атлет з усіх куточків України боролися не лише за власні результати, а й за очки для своїх областей. Отож, у командному заліку командного Чемпіонату України в приміщенні перемогла Донецька область. Другу та третю сходинки посіли Дніпропетровська та Житомирська області. Представники нашої області посіли десяте місце.

Щодо індивідуальних результатів тернопільських атлетів, то золоту медаль у штовханні ядра серед чоловіків здобув Андрій Бородкін. Його результат – 19 м 32 см. Спортсмен представляє обласну ШВСМ, тренер Микола Бородкін.

Також «золото» виборов Іван Стребков, який з результатом 8:05.54 став першим на дистанції 3000 метрів. Ще одну медаль, але вже срібного ґатунку, спортсмен здобув у бігу на дистанції 1500 метрів із результатом 3:50.50. Іван Стребков – вихованець тренерів Тетяни та Михайла Борейків (обласна ШВСМ), студент ТНЕУ.

Бронзову нагороду завоювала для медальної скарбнички Тернопільщини і легкоатлетка Наталія Солтан – уродженка Івано-Франківщини, яка тепер представляє і обласну ШВСМ (тренер Михайло Борейко), Спортсменка була бронзовою призеркою у бігу на 3000 метрів із результатом 9:44.39.

П’яте місце у потрійному стрибку здобув і вихованець Тернопільської ШВСМ Дмитро Чорнота. Результат спортсмена – 15.18. Займається він під керівництвом тренера Євгена Кармелюка.

У бігу на дистанції 3 тисячі метрів з перешкодами Андрій Здебський був шостим з результатом 9:07.58, а його колега по команді Руслан Даньків – сьомим (результат 9:09.83). Також Руслан став сьомим і у бігу на 3000 метрів (результат 8:37.98). Обидва спортсмени тренуються в обласній ШВСМ під керівництвом Ольги Стефанишиної.

У бігу на 400 метрів з результатом 56.85 одинадцяте місце зайняла Оксана Ралько, яку тренує подружжя Борейків (обласна ШВСМ).

У спортивній ходьбі на 5000 метрів виступало три тернопільських спортсменки: Віра Зозуля, Олеся Каленська та Христина Михайлишин, які посіли дев’яте, десяте та одинадцяте місця, відповідно. Тренує Олесю та Христину Ярослав Смечук (обласна ШВСМ).

Ще один тернопільський спортсмен Олег Данилюк у бігу на 60 метрів потрапив у фінал Д з кращим часом – 6:97, однак через травму не зміг продовжити змагання.

Загалом, як повідомляє Федерація легкої атлетики України, відкривати сезон у Запоріжжі вже стало традицією. Протягом багатьох років тут проводився Кубок України, який минулого року трансформувався у командний чемпіонат України в приміщенні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Тимченко: Завдяки ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ