На Тернопільщині питання запобігання злочинним посяганням на банківські установи залишається актуальним

На Тернопільщині питання запобігання злочинним посяганням на банківські установи залишається актуальним

31.01.14 12:07 0 875
На в Тернопільській області функціонує 57 комерційних банків, понад 281 відділення та 390 банкоматів. Проте, незважаючи на те, що більшість банківських установ перебуває під охороною Управління Державної служби охорони УМВС області, питання запобігання злочинним посяганням на об’єкти централізованого зберігання грошових коштів залишається актуальним.

За даними МВС, на території України за 2013 рік скоєно 175 злочинів проти банківських установ, а саме: нападів – 31; крадіжок – 82; спроб проникнення – 7; хуліганських дій – 20, умисне знищення або пошкодження майна – 19.

Варто зазначити, що у багатьох випадках нападу зазнають банківські відділення, в яких відсутня надійна охорона та технічна захищеність (металеві ґрати, броньоване скло на дверях і віконцях касира), технічні засоби, що дають змогу подавати сигнал тривоги без втручання персоналу банку. Крім того, існують відділення банків, які не обладнані не тільки камерами відеоспостереження, а й навіть кнопками сигналу тривоги, що ускладнює можливість затримання та встановлення осіб, які вчинили напад.

В листопаді 2013 року МВС та Незалежна асоціація банків України визначили низку конкретних заходів, спрямованих на недопущення злочинів, пов’язаних з посяганням на фінансові установи. Найбільш ефективними способами є оснащення системою охоронної сигналізації. Для того, щоб налагодити професійну систему охорони, необхідно не лише використовувати сертифіковані пристрої з урахуванням новітніх технологічних досягнень, але й потрібно розуміти, як спрацьовує сигналізація, хто приймає сигнал спрацювання та як швидко реагує на сигнал тривоги.

Державна служба охорони Тернопільської області, як спеціалізований підрозділ Міністерства внутрішніх справ, може забезпечити прибуття на місце події груп затримання за лічені хвилини. Необхідне встановлення відео спостереження з можливістю архівації інформації, а також обладнання об’єктів банківської системи засобами системами охоронної сигналізації з виведенням на пульт централізованого спостереження. Ще одним дуже важливим фактором, що забезпечує надійну систему охорони банківських установ, є наявність фізичної охорони. І мова йде не просто про міліціонера охорони, а про спеціально підготовленого професіонала. Він несе службу із вогнепальною зброєю, має повноваження працівника органів внутрішніх справ та може діяти відповідно до ситуації.

Тому, краще - надійна охорона, аніж небезпека для життя персоналу та відвідувачів банківських установ, а також відшкодування збитків!

УДСО при УМВСУ

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Газета "Факты": ...

КОМЕНТАРІ