На Житомирщині правоохоронці викрили автокрадія-початківця

На Житомирщині правоохоронці викрили автокрадія-початківця

31.01.14 14:46 0 875
Оперативники карного розшуку Новоград-Волинського МВ Житомирщини затримали місцевого жителя за підозрою у вчиненні незаконного заволодіння транспортним засобом та крадіжки. У ході досудового розслідування перевіряється причетність чоловіка до інших подібних злочинів.

Днями до чергової частини міськвідділу зателефонував житель однієї з багатоповерхівок райцентру та повідомив, що його автомобіль щойно намагалися угнати.

За вказаною адресою правоохоронці встановлювали усі подробиці події. Так, з’ясувалось, що невідомий зумів проникнути та завести ВАЗ, припаркований у дворі. Однак, втекти на чужому авто не зміг, оскільки завадила система блокування керма.

Також власник машини повідомив, що з неї зникла автомагнітола.

Провівши низку слідчо-оперативних заходів, співробітники міліції встановили особу підозрюваного. Ним виявився 35-річний місцевий житель, який визнав свою причетність до події.

Чоловіка доставили у відділок, де він розповів, що заліз до машини через водійські дверцята та, з’єднавши між собою дроти запалювання, завів двигун, але виїхати з двору не зміг через уже названу причину. Відтак, прихопивши із собою автомагнітолу, подався додому.

– Слідчим відділом Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області нині розслідується кримінальне провадження за ч. 1ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, - розповідає начальник міськвідділу Сергій Рябошапка. - Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці.

Водночас працівники міліції радять автовласникам дотримуватись елементарних правил безпеки, які допоможуть уберегтися від неприємних сюрпризів, зокрема:

- не залишайте автомобіль з відкритими вікнами і особистими речами на видних місцях;

- виходячи з авто, перевіряйте, чи всі вікна і двері щільно закриті;

- залишаючи автомобіль навіть на короткий проміжок часу, не нехтуйте системою захисту;

- не розповідайте нікому, як діє система захисту вашого автомобіля;

- ніколи не залишайте в авто ключі замка запалення або працюючий двигун навіть на кілька хвилин;

- не тримайте запасний комплект ключів у машині;

- паркуйте автомобіль так, щоб ви мали змогу спостерігати за ним;

- не довіряйте свій транспортний засіб незнайомим або випадковим людям.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням Новоград-Волинського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ