Standard & Poor's оцінює кредитоспроможність ПриватБанку на 3 значення вище рейтингу України

Standard & Poor's оцінює кредитоспроможність ПриватБанку на 3 значення вище рейтингу України

31.01.14 15:17 0 1635
Standard & Poor's зберіг оцінки власної кредитоспроможності ПриватБанку SACP на рівні “B+”), що на 3 значення вище суверенного рейтингу України. При цьому, довгостроковий рейтинг банку згідно методології S&P, був знижений слідом за суверенним рейтингом, до рівня “CCC+” з негативним прогнозом через загрозу політичної нестабільності в країні.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило оцінки власної кредитоспроможності українського ПриватБанку (SACP) на рівні «В+», що на 3 позиції вище суверенного рейтингу. Як повідомляється в прес-релізі агентства, оцінка власної кредитоспроможності ПриватБанку відображає його домінуюче становище на українському ринку і серед найбільших банків СНД, висока якість активів і «адекватні» показники ліквідності, а також стійкі позиції на ринку і низьку ступінь впливу державних фінансів.

Рівень довгострокового кредитного рейтингу ПриватБанку за методологією Standard & Poor's стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні “ССС+”, встановленому 28 січня 2014 року. У той же час, в повідомленні агентства говориться, що політична ситуація поки не зробила помітного впливу на банки, їх показники фінансування та ліквідності. Зокрема, фінансові показники ПриватБанку - ліквідності, капіталізації, якості активів - залишаються стабільними, незважаючи на тривалу невизначеність і слабке економічне середовище в Україні.

Прес-офіс ПриватБанку в Рівному
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ