Представившись банківським працівником, шахрай телефоном видурив у волинянки 11 тисяч гривень

Представившись банківським працівником, шахрай телефоном видурив у волинянки 11 тисяч гривень

01.02.14 16:22 0 1012
Спритник зателефонував до жительки Шацького району і повідомив, що невідомі особи намагаються несанкціоновано зняти гроші з її банківської картки. Аби завадити цьому, жінка, нічого не підозрюючи, надала «рятівникові» всю запитувану ним інформацію.

Аби втілити в реальність свої злочинні наміри, зловмисник назвався працівником банківської установи і розповів, що невідомі особи проводять незаконні операції з карткою, на яку жінці нараховують соціальні виплати, а відтак наголосив на негайному її блокуванні.

Таким чином невідомий, використовуючи мобільний номер потерпілої, зайшла у відповідну систему та з допомогою кодів, які приходили потерпілій у вигляді СМС-повідомлень, через мережу Інтернет здійснив банківські платежі, зокрема поповнення рахунків на загальну суму 11 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим відділенням Шацького РВ УМВС України у Волинській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення особи, котра скоїла правопорушення.

Шановні волиняни! Не довіряйте стороннім людям, не розголошуйте інформацію щодо банківських карток та кодів доступу до них навіть банківським працівникам, не піддавайтеся на сумнівні пропозиції. У жодному випадку не повідомляйте даних про себе та своїх рідних, аби не стати здобиччю зловмисників. Будьте уважними і не робіть необдуманих вчинків!

Олена КОСТЮК,

Шацький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні заборонили ...
Наступна новина: Луцьк: до «Шляху ...

КОМЕНТАРІ