У Волинській області встановлення камер відеоспостереження сприятиме попередженню та розкриття злочинів

У Волинській області встановлення камер відеоспостереження сприятиме попередженню та розкриття злочинів

01.02.14 08:14 0 990
На цьому зауважив виконувач обов’язків начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Іван Тусь.

Під час засідання сесії міської ради головний міліціонер району наголосив на ефективності використання відеокамер, встановлених у 2013 році на Привокзальній та центральній площах міста.

З міського бюджету в рамках «Комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів на 2012-2015 роки» на це минулоріч виділили близько 50 тисяч гривень. Усі кошти спрямували на встановлення засобів візуального моніторингу та відеоспостереження в громадських місцях.

– Завдяки камерам відеоспостереження вдалося за гарячими слідами розкрити ряд злочинів, – відзначив Іван Тусь. – Крім того, відеокамери позитивно вплинули на фіксування порушень, що стосуються дотримання правил зупинки та паркування автотранспорту на Привокзальній площі. Загалом якщо у 2012 році впродовж липня-грудня на цій території було зафіксовано лише 34 правопорушення, то у 2013 році на порушників складено 86 адміністративних протоколів. Разом із тим, ці пристрої стимулюють громадян дотримуватися встановлених правил поведінки в громадських місцях.

Керівник ковельської міліції висловив сподівання, що міська влада і надалі виділятиме фінансування за «Комплексною програмою профілактики правопорушень і злочинів на 2012-2015 роки».

Еліна БАГІНСЬКА,

Ковельський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ