Волинські правоохоронці впіймали крадія телефонних кабелів

Волинські правоохоронці впіймали крадія телефонних кабелів

01.02.14 14:16 0 973
Своїми діями зловмисник на деяких час залишав більшість сіл Луцького району без зв’язку, а відтак завдав не лише суттєвої матеріальної, а й моральної шкоди.

Кілька місяців працівники луцького районного відділу міліції докладали чималих зусиль, аби впіймати спритного крадія телефонних повітряних ліній.

– Півроку невідомий викрадав комунікації «Укртелекому» і залишав людей без зв’язку, – повідомив начальник Луцького РВ УМВС України у Волинській області Сергій Тягунов. – Увесь цей час правоохоронці намагалися затримати зловмисника, і, зрештою, це їм вдалося. Зловмисником виявився 36-річний житель Луцька. До слова, затримали злодія дільничні інспектори міліції луцького райвідділу прямо на місці злочину.

Крадіжки телефонних кабелів скоював раніше судимий чоловік, який із своїх 36 років 12 провів у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів. Рецидивіст розповів, що рік тому вийшов із тюрми. Працювати ніде не хотів, тому продовжив «заробляти» так, як вміє, тобто крадіжками і збутом поцупленого.

Красти телефонні кабелі чоловік ходив виключно вночі. Ні болото, ні снігопад його не лякали. Він закидав шнур між стовпами та намагався підтягнути кабель до себе, перерізав його і після цього з різних сторін відкушував, скручував та здавав на металолом.

– Слідчим відділення Луцького РВ УМВС України у Волинській області розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 185 (Крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. За скоєння цього правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років. Нині підозрюваний арештований. Проводиться досудове розслідування, – підсумував заступник начальника райвідділу – начальник міліції громадської безпеки Луцького РВ УМВС України у Волинській області Леонід Прокопчук.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ