Репертуар львівських театрів поповнюють вистави, присвячені Т.Шевченку

Репертуар львівських театрів поповнюють вистави, присвячені Т.Шевченку

03.02.14 17:07 0 778
Цього року на сценах львівських театрів відбуватимуться вистави, присвячені 200-літньому ювілею Т. Шевченка.

29 січня у Першому українському академічному театрі для дітей та юнацтва відбулась прем’єра вистави «Наш Тарас» Р. Валька. За задумом режисера вистава набуває формату документальної картини, оскільки вона створена за документами, листами та спогадами сучасників поета. На сцені розгортається дія, яка демонструє епізоди з життя Тараса Шевченка. Образ поета створюють два актори. У такий спосіб творці вистави представляють Тараса таким, яким він був у житті: юнаком, над яким прихилилася Муза та зрілим Шевченком, який у силу життєвих обставин утверджував свою світоглядну позицію за допомогою творчості.

Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича готує для своїх шанувальників також виставу за твором Т. Шевченка «Катерина». Дата прем’єри одноіменної музичної драми – 2 березня 2014 року. Постановку здійснює київський режисер С. Архіпчук.

У 2013 році репертуар Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької поповнили дві постановки: нещодавня прем’єра «Назар Стодоля» у режисурі Ф. Стригуна та вистава «Катерина» на Камерній сцені, режисуром якої є Б. Ревкевича. Окрім того, у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки здійснена сценічна інтерпретація Г. Шумейка «Search: www.МатиНАЙмичкА.com.ua».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ