В Івано-Франківській області звернення до власників автотранспорту у період складних погодних умов

В Івано-Франківській області звернення до власників автотранспорту у період складних погодних умов

04.02.14 09:09 0 806
Починаючи із 21 січня, на більшості території України спостерігається погіршення погодних умов у вигляді сильних морозів, хуртовин, ожеледиці і снігових заметів. Український гідрометцентр завчасно повідомив про метеорологічні ускладнення, які очікувалися у розрізі кожного регіону. Тож чітко визначені сили і засоби дорожніх, рятувальних, комунальних та інших оперативних служб були завчасно сконцентровані і готові до дій за призначенням відповідно до функцій кожної служби. З перших годин негоди вони розпочали повноцінно і цілодобово виконувати свою роботу в ускладнених умовах – чистити дороги, підтримувати стабільне життєзабезпечення населення, рятувати людей.

Із посиленням морозів і хуртовин у центральних і північно-східних регіонах, а також ожеледиці і мокрого снігу у південних областях і Криму сили Державної служби України з надзвичайних ситуацій спрямовані на порятунок людей і ліквідацію наслідків негоди.

Тільки за останню добу рятувальники, працівники «Укравтодору» і ДАІ ліквідували 10 заторів на території Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей, спричинених сніговими заметами. Із цих заторів вивільнили майже 1,5 тисячі автомобілів і майже 2,5 тисячі осіб. Протягом доби 29 січня зі снігових заметів було вивільнено 2,5 тисячі автомобілів і майже 5 тисяч людей.

Протягом 28-30 січня всі рятувальні операції відбувалися в умовах сильного вітру і снігових заметів, які подекуди сягали висоти близько 3 метрів.

На сьогоднішній день роботи із вивільнення автомобілів із заметів тривають із позитивною динамікою, але ситуація на дорогах залишається вкрай напруженою. У зв‘язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає кожного власника автотранспорту, особливо у межах регіонів, де зберігаються складні погодні умови, відмовитися від міжміських поїздок, а за можливості – взагалі від поїздок за межі населених пунктів. Завдяки вашій відповідальності і розумінню нам спільно вдасться запобігти ускладненню ситуації, утворенню нових заторів, а також дозволить максимально прискорити ліквідацію наслідків негоди на автошляхах і снігових заметів.

Закликаємо вас слідкувати за прогнозами Українського гідрометцентру при плануванні поїздок. За його інформацією, погодні умови невдовзі стабілізуються зі збереженням низьких температур.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ