В Івано-Франківській області рятувальники цілодобово допомагають населенню у ліквідації наслідків складних погодних умов

В Івано-Франківській області рятувальники цілодобово допомагають населенню у ліквідації наслідків складних погодних умов

04.02.14 14:12 0 746
На території Івано-Франківщини зберігаються складні погодні умови, тож рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області цілодобово допомагають населенню, зокрема водіям транспортних засобів, вивільняючи автомобілі зі снігових заметів для відновлення руху на дорогах державного значення і міжміського сполучення.

Протягом 1 лютого та станом на 06:00 год. 2 лютого працівниками пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС в області здійснено 13 виїздів для надання допомоги водіям, транспортні засоби яких потрапили в снігові замети. Рятувальники вивільнили зі снігових заметів 17 одиниць транспортних засобів, в тому числі 2 автомобілі швидкої невідкладної медичної допомоги, надали допомогу 34 особам.

Зокрема, 1 лютого о 18:24 год. на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №2 м. Тисмениця поступило повідомлення про те, що на автодорозі поблизу села Підпечари Тисменицького району потрапив в сніговий замет автомобіль швидкої медичної допомоги, який їхав на виклик. Рятувальники, які прибули до місця події, за допомогою спеціальної техніки та буксирувального тросу вивільнили автомобіль зі снігового замету на проїжджу частину дороги.

1 лютого о 23:27 год. на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №3 м.Галич поступило повідомлення про те, що в с.Медуха Галицького району на автодорозі Медуха – Галич потрапили в сніговий замет 2 легкових автомобілі («ПЕЖО, «Мерседес»). Рятувальники, які прибули до місця виклику, за допомогою спеціальної техніки та буксирувального тросу вивільнили транспортні засоби зі снігових заметів на проїжджу частину дороги.

Загалом для надання допомоги було залучено 14 одиниць техніки та 44 чоловіки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС в області.

За умов низьких температур для надання допомоги населенню на території області діють пункти обігріву. Органами місцевого самоврядування забезпечено роботу 49 –ти стаціонарних пунктів обігріву. Ще 17 – це пересувні пункти обігріву, які розгорнули рятувальники.

В переважній більшості за допомогою звертаються малозахищені верстви населення, а саме - особи без постійного місця проживання. В непоодиноких випадках до пунктів обігріву навідуються і звичайні перехожі. Пересічні громадяни, котрі за потреби довготривалий час перебувають на відкритому повітрі, заходять до пунктів щоб зігрітися, відпочити та попити гарячого чаю, і далі йдуть у своїх справах.

З початку роботи пунктів обігріву за допомогою звернулося більше двох сотень громадян.

Управління ДСНС в області

ВІДЕО

ВІДЕО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська «Галичанка» ...
Наступна новина: В Чернівецькій області на ...

КОМЕНТАРІ