У Волинській області у Цуманському дитсадку відкрили 13 групу

У Волинській області у Цуманському дитсадку відкрили 13 групу

04.02.14 14:17 0 782
За участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука в Цуманському дошкільному навчальному закладі ясла-садок «Сонечко» відкрили додаткову 13 групу для дітей 2-3-ох років. Тепер тут виховуватиметься 325 дошкільнят.

Цей дитячий садок збудований ще у 1990 році. Він - один з найбільших в районі. У 1999 році його відвідувало лише 60-80 діток (4 групи), та й то сезонно, у теплі місяці року, тоді як розрахований він на 320 місць. Причина – відсутність опалювальної системи. У 2004 році завдяки державному фінансуванню в садочку збудували котельню та підключили газ. Відтоді дошкільний заклад запрацював на повну. Однак, дітлахи могли знаходитись не у всіх приміщеннях, адже деякі були непридатні для виховування. Їх стіни «з’їв грибок».

Ініціатором ремонту цих приміщень виступив голова Ківерцівської райдержадміністрації Зиновій Колісник. За короткий період він знайшов підрядну організацію, яка зреалізувала задумане. Будівельники укріпили стіни, пошпаклювали та фарбували їх, встановили сантехніку. Також сюди придбали нові меблі.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, вітаючи вихователів та дітей садочка, зазначив, що відкриття «щасливої» 13 групи відбулось завдяки їх особистим заслугам. «Якщо є потреба у батьків віддавати дітлахів в садочки, то ми цю потребу повинні забезпечувати. Перед державою стоять чіткі завдання: створити в садочках 100 тисяч додаткових місць. Свою роботу на Волині ми робимо чітко. Щоб ті 100 тис. з’явились, треба, щоб у Цумані з’явилось 25, в Луцьку 260. Зараз ми будуємо садочки в Торчині та два в Ківерцях. Практично кожного місяця з’являються нові групи та нові місця», - зазначив він.

Завідувач ДНЗ «Сонечко» Катерина Новосад розповіла, що нині в садочку навчається та виховується дві групи раннього віку, три – молодшого, чотири середнього та стільки ж старшого дошкільного: «Це – один з найбільших садочків району та області. В перспективі ми плануємо розбудову, адже в цьому є потреба. Хочеться, щоб така велика кількість дітей мала можливість відвідувати і басейн, і спортивну залу. Без підтримки влади я б цього не зробила. Це все - завдяки їх допомозі. Спільними зусиллями ми зробили свято».

Після відкриття нової групи в садочку, Борис Клімчук оглянув місцеву школу. На перекриття даху її старого корпусу з державного бюджету передбачено 990 тис. грн. Решту даху навчального закладу планують замінити в 2015-му, щоб остаточно вирішити питання перекриття школи.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські убозівці ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ