За вихідні на Волині від снігових заметів розчищено 18 населених пунктів

За вихідні на Волині від снігових заметів розчищено 18 населених пунктів

04.02.14 12:14 0 794
За суботу та неділю від снігових заметів на Волині розчищено 18 населених пунктів. Найскладніша ситуація на дорогах в Іваничівському, Горохівському, Локачинському та Луцькому районах. Про це почергово доповіли на оперативній нараді в голови облдержадміністрації Бориса Клімчука начальник ДСНС в області Володимир Грушовінчук та начальник Служби автомобільних доріг Анатолій Посполітак.

Головний рятувальник краю повідомив, що з початку розгортання роботи пунктів обігріву, до них уже звернулось 152 людини. Усім без вийнятку надано допомогу.

У свою чергу, Анатолій Посполітак зазначив, що на боротьбу зі снігом цілодобово на дороги області виїжджало 6 шнекороторів та понад 50 одиниць комунального транспорту. На найскладніших ділянках працював військовий БАТ.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук подякував усім за ефективну та непросту роботу. «На сьогоднішній ранок ще більш як 60 населених пунктів області залишаються з утрудненим доїздом. Метеорологи обіцяють три дні антициклону, тому треба все розчистити. Ресурси для цього у нас є, - сказав він. - Дякую за роботу рятувальникам, дорожникам та медикам. Нормально спрацювала обласна система екстреної невідкладної медичної допомоги: чітко та організовано».

«Наше основне завдання - забезпечити життєдіяльність та нормальне функціонування усіх галузей, незалежно від того, що відбувається в політичній царині. Нас з вами не питають за політику, нас питають за соціальні допомоги, за харчування людей, за лікування. Незалежно від того, чи депутати приймуть обласний бюджет чи ні, програми «Волинькард» та «Гемодіаліз» повинні ефективно діяти. Тому нам усім треба чітко і концентровано працювати», - зазначив Борис Клімчук.

Також голова облдержадміністрації порушив тему нерозчищених димарів, через що гинуть люди. «В цьому питанні ми недопрацювали та не активізували сільських голів. Погано провели інформаційну роботу. Як наслідок – 10 загорять за ніч. Це – багато. Зима ще не закінчилась, треба оперативно реагувати».

Начальник Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук зауважив, що рятувальники посилять профілактичні роботи та обійдуть обійстя усіх людей соціально вразливої категорії.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ