Депутати обговорюють проект бюджету міста Луцька на 2014 рік

Депутати обговорюють проект бюджету міста Луцька на 2014 рік

04.02.14 12:48 0 825
Ірина Констанкевич – член постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Відповідний проект рішення підтримали члени цієї комісії, засідання якої відбулося 4 лютого. Участь у його роботі взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник міського голови Тарас Яковлев, депутати міської ради Анатолій Пархом’юк, Аскольд Пекарський та Ірина Констанкевич.

Цього тижня, 7 лютого, відбудеться позачергова 53-тя сесія міської ради, основним питанням якої є розгляд бюджету міста Луцька на 2014 рік. Тож напередодні у постійних депутатських комісіях депутати обговорюють відповідний проект рішення.

Заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував присутніх про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька за 2013 рік за підсумками року.

За його словами, у поточному році реалізовано промислової продукції на 12,1 тис.грн. «Вагомий внесок у промисловість нашого міста здійснюють публічні акціонерні товариства «СКФ Україна», «ВГП», «Теремно хліб», ДП «Автоскладальний завод №1», ПрАТ Спільне українсько-словацьке підприємство «Теріхем – Луцьк», ТзОВ «Луцька картонно – паперова фабрика», державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор», їм належить понад 70% загальноміського обсягу», - зауважив Тарас Яковлев.

Промисловими підприємствами міста у минулому році було зреалізовано ряд інвестиційних проектів. Він відзначив, що ПрАТ «Едельвіка» ввело в експлуатацію сучасну снувальну машину фірми «Веnnіnger» з широкими можливостями для виготовлення основи під тканину, ПАТ «ВГП» впровадило лінію Гамбіні.

Значна увага приділялася здійсненню благоустрою міста. Зокрема, проведено капітальний ремонт 23 вулиць, 22 прибудинкових територій, проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на запланованих прибудинкових територіях та вулицях міста, а також здійснено капітальний ремонт світлофорного об’єкта на перехресті вул. Карпенка-Карого – вул. Дубнівської.

За словами Тараса Яковлева, за 2013 рік в бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та житлово-комунальному господарстві було впроваджено 58 енергозберігаючих заходів на загальну суму 11,8 млн грн.

«Варто відзначити затвердження «Програми відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2015 роки» для впровадження енергозберігаючих заходів», - зауважив він.

Протягом минулого року в місті Луцьку значна увага приділялася впровадженню комплексних заходів щодо розвитку ринку автотранспортних послуг, вдосконаленню транспортної мережі міста, організації перевезень пасажирів автомобільним транспортом, поліпшенню умов перевезення пасажирів.

Відзначив заступник міського голови і створення Центру надання адміністративних послуг у м. Луцьку,

В економічно активному секторі міста поступово зменшується кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати.

Голова комісії Анатолій Пархом’юк зауважив, що міська рада позитивно попрацювала над виконанням Програми.

Начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова поінформувала членів комісії про виконання бюджету міста Луцька за 2013 рік та про бюджет міста Луцька на 2014 рік. Загальний обсяг доходів бюджету міста на 2014 рік складає 1000414,57 тис. грн.

Обговоривши ці проекти рішень, члени комісії рекомендували сесії підтримати їх.

Також ці питання розглядатимуть під час постійних депутатських комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва та з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Продовжується ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ