В Луцьку у міській раді обговорено проблемні питання у функціонуванні ОСББ

В Луцьку у міській раді обговорено проблемні питання у функціонуванні ОСББ

04.02.14 08:10 0 1023
Відбулося засідання комісії з розгляду проблемних питань діяльності об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Участь у зустрічі взяли заступник міського голови Лариса Соколовська, депутат міської ради Роман Бондарук, заступник директора департаменту ЖКГ з питань розвитку ОСББ та експлуатації житлового фонду Надія Коленда, голови ОСББ, представники ПАТ «Волиньгаз» та ПАТ «Волиньобленерго».

Представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків під час засідання озвучили ряд проблемних питань, які виникають між ними та підприємствами «Волиньгаз» та «Волиньобленерго».

Розпочинаючи зустріч, Лариса Соколовська зауважила, що свого часу була створена тимчасова комісія з вивчення проблемних питань та сприяння діяльності ОСББ. Міська влада всіляко сприяє діяльності об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та допомагає вирішенню їхніх проблем.

Лариса Соколовська зауважила, що нині представники ОСББ звертаються до міської ради про допомоги у врегулюванню їхніх проблемних питань з «Волиньгаз» та «Волиньобленерго». Зокрема, у грудні місяці 2013 року було отримано відповідний лист. За її словами, керівникам вищезазначених підприємств були надіслані листи з проханням надати відповіді на озвучені представниками ОСББ питання.

Заступник міського голови зауважила, що під час шньої зустрічі необхідно знайти шляхи виходу з ситуації.

Також вона запропонувала піднімати наболілі питання у співпраці між ОСББ і ПАТ «Волиньгаз» та ПАТ «Волиньобленерго» на засіданні Регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Депутат міської ради Роман Бондарук зазначив, що робота тимчасової комісії з вивчення проблемних питань та сприяння діяльності ОСББ показала свою ефективність. Вдалося вирішити ряд питання. Однак, щоденно у діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків виникають різні проблеми, які необхідно розв’язувати. Зокрема, нині не вдається знайти консенсусу в окремих питаннях співробітництва між ОСББ і «Волиньгаз» та «Волиньобленерго».

Від представників ОСББ проблемні питання, які виникли у роботі з ПАТ «Волиньгаз», озвучив Василь Гіптенко. За його словами, виникають непорозуміння з питань, обслуговування та функціонування димоходів та вентиляційних каналів. Також є питання з обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж та обладнання.

Він зауважив, що ці питання включені у типовий договір, який підприємство «Волиньгаз» пропонує для укладення з ОСББ. Однак, вони не згідні з цим документом та пропонують внести до нього зміни.

Позицію ПАТ «Волиньгаз» озвучив перший заступник голови правління – головний інженер Сергій Галянт. Він поінформував присутніх, хто та яким чином має обслуговувати димові та вентиляційні канали, періодичність перевірки їхнього стану тощо.

Між учасниками зустрічі розгорілася жвава дискусія щодо піднятих питань. Зрештою, було вирішено підготувати звернення від голів ОСББ та ПАТ «Волиньгаз» до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики для отримання роз’яснень щодо розв’язання проблемних питань, які виникли у них.

Крім того, під час сьогоднішнього засідання було обговорено співпрацю між об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків і ПАТ «Волиньобленерго». Головами ОСББ піднімалося питання щодо нарахування вартості спожитої електроенергії для освічення місць загального користування мешканців будинку, нарахування штрафних санкцій за невчасну сплату за спожиту електроенергію, обслуговування електричних пристроїв обліку у житлових будинках та електромережі, передачу на баланс енергетичних мереж та ряд інших питань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ