Луцьк, Івано-Франківськ та Жешув створять мережу співпраці

Луцьк, Івано-Франківськ та Жешув створять мережу співпраці

04.02.14 10:49 0 819
Зустріч на тему мережевої співпраці з Україною відбудеться 4-6 лютого у Жешуві. Луцьк представлятимуть керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, а також депутатського корпусу Луцької міської ради. Такі ж делегації будуть сформовані органами місцевого самоврядування Івано-Франківська та Жешува. Понад 50 осіб ділитимуться досвідом та спільно шукатимуть добрі практики для втілення у життя.

Транскордонний захід організовано у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту для розвитку міст польсько-українського прикордоння», що фінансується з коштів Європейського Союзу у рамках програми транскордонного співпробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Розвиток міст, розташованих поблизу польсько-українського кордону, буде віссю дискусії учасників зустрічі. Зустріч поділена на дискусійні панелі: «Обмін досвідом на тему функціонування самоврядування»; «Залучення зовнішніх коштів на співпрацю міст»; «Важливі ресурси для транскордонної співпраці – людські ресурси та інструменти, що допомагають у розвитку співпраці».

У заході візьмуть участь працівники виконавчих комітетів міських рад, соціальних установ та культурних закладів. За наповнення відповідатимуть незалежні експерти. Третього дня відбудеться спільне засідання депутатів з Жешова, Луцька та Івано-Франківська. Це будуть представники комісій, що відповідають за міжнародну співпрацю, залучення європейських коштів та комунальне господарство. Протягом засідання запланована дискусійна панель на теми, пов’язані з діяльністю самоврядування, фондами Європейського Союзу та інноваціними рішеннями і моделями у транскордонній співпраці партнерських міст.

Ефектом зустрічі буде вибір двох добрих практик, тобто рішень, що використовуються одним із партнерів, та можуть бути використані іншим містом. Троє партнерів спільно вирішать, які практики варті наслідування. Результати зустрічі слугуватимуть опрацюванню «Програми мережевої транскордонної співпраці для Жешува, Івано-Франківська та Луцька на 2014-2020».

У 2014 році відбудуться наступні дві зустрічі щодо мережевої співпраці у Луцьку та Івано-Франківську. Вони будуть присвячені транскордонній співпраці у сфері культури та соціального захисту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернігівець Артем Тищенко ...

КОМЕНТАРІ