На Закарпатті УБОЗ викрив злочинну групу, учасники якої змушували дітей займатися жебрацтвом

На Закарпатті УБОЗ викрив злочинну групу, учасники якої змушували дітей займатися жебрацтвом

04.02.14 17:15 0 715
Кожного дня четверо дітей віком від 4 до 13 років були вимушені просити милостиню на ринках Тячівського району Закарпатської області. Займатися жебрацтвом дітлахів змушували їх батьки, яких затримали працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Такий бізнес приносив учасникам злочинної групи чималий дохід. Зі слів затриманих, за день діти могли заробити до 5 тисяч гривень.

Однак і цього зловмисникам було замало. Одна із жінок прийняла рішення взагалі продати свою дитину, яку оцінила у 2 тисячі доларів США.

Підшукуючи покупця, мати рекламувала своє чадо, як досвідчену жебрачку, здатну викликати жалість та виманювати гроші з небайдужих людей.

Просто на вулиці посеред білого дня вона віддала чотирирічну дитину, за що отримала бажані кошти. Відразу після передачі грошей її затримали оперативники УБОЗ.

Наразі кримінальне провадження стосовно негідних батьків направлено на розгляд суду. Їм інкримінують втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом, вчинені у складі організованої злочинної група, а також торгівлю людьми.

- На щастя, дітей звільнили з трудового рабства, їм нічого не загрожує. Наразі ними опікується держава, а знаходяться вони у дитячому будинку. Подальшу їх долю вирішуватимуть компетентні органи, - зазначає начальник УБОЗ УМВС України в Закарпатській області Микола Кулітка.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ