В Закарпатській області можливі напрями співпраці громадських організацій та державних органів під час надзвичайних ситуацій вивчали рятувальники в Угорщині

В Закарпатській області можливі напрями співпраці громадських організацій та державних органів під час надзвичайних ситуацій вивчали рятувальники в Угорщині

04.02.14 09:54 0 749
Закарпаття, зокрема Берегівський район, є активним учасником проекту «Сприяння розвитку гуманітарної роботи в Західній Україні», що започатковано Угорською екуменічною службою допомоги та Закарпатським центром розвитку та консультацій «Адванс». Головна мета такої співпраці: обмін практичним досвідом роботи в попередженні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Західній Україні, ознайомлення з механізмом співпраці європейських громадських організацій з державними установами.

У рамках даного проекту, в період з 28 по 31 січня 2014 року відбулася навчальна поїздка української делегації до Угорщини. Закарпатських рятувальників на ній представляв начальник Берегівського міськрайонного відділу У ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей. Окрім закарпатських рятувальників до складу делегації увійшли й представники Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Учасники зустрічі мали змогу ознайомитися з діяльністю рятувальних служб міст Ніредьхаза та Будапешт. Також учасники делегації вивчили роботу громадських та державних організацій, які безпосередньо беруть участь у запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпеченні громадськості відповідними послугами та інформацією, відновленні інфраструктури. Приміром, спільна робота місцевого самоуправління та громадських організацій в ході захисту від паводків та під час відбудови .

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ