Закарпаття: в Мукачеві «липова» мати-одиначка завдала державі збитків на 67 000 гривень

Закарпаття: в Мукачеві «липова» мати-одиначка завдала державі збитків на 67 000 гривень

04.02.14 16:22 0 959
Працівниками сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Мукачівського міськвідділу міліції викрито недобросовісних матерів-одиначок, які роками незаконно отримували допомогу на дітей, завдаючи суттєвих збитків держбюджету.

Багато жінок вирішує самостійно виховувати дитину, або так складається життя, що опинившись в певних життєвих обставинах, мати змушена самотужки ростити дитя. Держава в таких випадках передбачає надання допомоги на дітей одиноким матерям, але чи маєте ви на це право?

42-річна мукачівка, яка виховує чотирьох дітей, офіційно ніколи не перебувала в шлюбі. Хоча всі роки проживала з батьком своїх дітей і водночас отримувала допомогу від держави як одинока мати. Ціна питання – близько 300 грн. Заради них жінка не поспішала оформляти стосунки з чоловіком. І такі випадки, розповідають правоохоронці, непоодинокі.

Із пояснень багатодітної матері, вона знала, що гроші отримує незаконно. Саме тому коли приходили, зі слів жінки «перевіряючі», чоловік ховався.

«Рішення про призначення допомоги на дитину приймається органом праці та соціального захисту населення на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, – розповідають правоохоронці сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю». У даному випадку мукачівка, отримуючи допомогу від держави, завдала збитків держбюджету на суму близько 67 тис.грн.

Слідчими міськвідділу за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками част.1 та 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення та використання підроблених документів) та за ст. 190 цього ж кодексу (Шахрайство). Наразі це не єдиний випадок порушення вимог вищевказаної норми закону, виявлений працівниками СДСБЕЗ Мукачівського міськвідділу міліції.

Довідка: відповідно до ст. 18–1 Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має.

Повідомила Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Луцьк: відключення ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ