«Шлях до Тараса» торував на сцені обласного театру Житомирський район

«Шлях до Тараса» торував на сцені обласного театру Житомирський район

04.02.14 13:00 0 673
На сцені Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги 3 лютого розмаїття народних талантів демонстрував Житомирський район у творчому звіті з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. За програмою звіту району на сцені було представлено 29 різних художніх номерів. Бажання взяти участь у концерті свого району виявило 490 учасників, але представляти рідну землю відібрали лише 281 виконавця. Окрасою звіту стало виконання музичного твору «Країна мрій» викладачем Новогуйвинської музичної школи, лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фіналістом телевізійного проекту «Голос країни 3» Артемом Кондратюком.

Нагадаємо, що творчі звіти, присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, відбуваються відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка». Кращі колективи області братимуть участь у заключному гала-концерті на сцені палацу «Україна» в Києві.

Наступними на сцені обласного театру виступатимуть Коростенський район – 6 лютого та Ємільчинський район – 10 лютого.

Підтримати майстрів аматорського мистецтва Житомирського району завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський та керівники району – голова Житомирської райдержадміністрації Андрій Кулик та голова Житомирської районної ради Микола Степаненко.

Голова райдержадміністрації Андрій Кулик відмітив, що районна влада приділяє багато уваги розвитку культури. Так, минулого року було виділено більше 200 тис. грн. на придбання сценічних костюмів та взуття, 270 тис. грн. на капітальний та поточні ремонти закладів культури.

«Сьогоднішній звіт та виставка художньо-декоративного мистецтва наближають нас до фіналу творчих звітів, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Ми ще не знаємо, хто займе перше місце, але впевнений, що Житомирський район все одно буде переможцем», - сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук перед початком звітного концерту.

Очільник області також відмітив, що Житомирський район нараховує більше 75 тисяч жителів, які мігрують із села до міста і навпаки. Їх самобутність збережена і розвивається. І підтвердженням цьому є виставка та творчий звіт.

У Житомирському районі реалізовуються завдання Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення. На цьому наголосив голова райдержадміністрації Андрій Кулик. За його словами, за останні роки Житомирський район тримається трійки лідерів серед районів та міст області за розвитком та доступністю медичного обслуговування населенню. Так, минулого року було виділено 347 тис. грн. на проведення поточного ремонту у відділеннях терапії, за підтримки обласної влади було придбано лапароскопічну стійку вартістю 600 тис. грн. У 5 ФАПах і 2 амбулаторіях району було оновлено медичне обладнання.

«Головна мета районної влади щодо доступності медичного обслуговування для кожного жителя – це профілактична медицина, адже краще попереджати, аніж лікувати. У районі діють програми щодо попередження та раннього виявлення онкозахворювань та туберкульозу», - сказав Андрій Євтухович.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ