«Нам Україна вище понад усе»

«Нам Україна вище понад усе»

04.02.14 13:00 0 826
Документальна виставка, присвячена 85-річчю з часу створення Організації Українських націоналістів, діє в державному архіві області. Відкрилася вона відповідно до розпорядження голови Тернопільської обласної ради щодо відзначення в області ювілею організації.

Василь Хомінець, презентуючи виставку, зокрема зазначив, що активна діяльність ОУН наближала Україну до здобуття незалежності. «Цей тиждень проходитиме в області під егідою 85-річчя Організації Українських Націоналістів, – наголосив очільник області. – Це не була політична партія, це була політична формація. Саме завдяки ОУН українці зберегли свою ідентичність, крок за кроком наближаючи державу до проголошення незалежності у 1991 році. Адже головним гаслом націоналістів було «За українську самостійну соборну державу!» В умовах, коли не було своєї власної країни, ОУН взяла на себе ті функції, які б мала виконувати держава. Ця організація не дала пропасти Україні, змушуючи держави рахуватися з українським рухом. Оунівці воювали проти тих, хто поневолював українські землі – совєтських, польських, мадярських та німецьких загарбників. Десятки тисяч мешканців області вливалися у ряди організації, щоб долучатися до борні – Дмитро Клячківський (Клим Савур), Ярослав та Ярослава Стецьки і ще багато знаних і незнаних героїв. ОУН під червоно-чорним прапором боролася за синьо-жовтий прапор української державності. Боротьба триває, і яскравим прикладом цього є останні події, які відбуваються в країні. Відтак, особливо актуальним стає ще одне завдання, яке ставили перед собою націоналісти – наповнити Україну українським змістом!»

На виставці представлені документи, світлини, спогади очевидців, друковані матеріали, які показують зародження та боротьбу ОУН на теренах області.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: співробітники ГУ ДСНС ...
Наступна новина: «Шлях до Тараса» торував на ...

КОМЕНТАРІ