На Житомирщині на стаціонарних постах ДАІ запрацювали пункти обігріву для водіїв

На Житомирщині на стаціонарних постах ДАІ запрацювали пункти обігріву для водіїв

04.02.14 11:50 0 718
У складних погодних умовах інспектори ДАІ області піклуються і про безпеку дорожнього руху, і про керманичів транспортних засобів, особливо тих, чиї поїздки мають тривалий маршрут. На всіх стаціонарних постах нині працюють пункти обігріву, де можна випити гарячого чаю та просто зігрітись.

Нинішня морозна погода хоч і характерна для зими, однак від того не менш складна і для автолюбителів, і для водіїв-професіоналів. Снігові хурделі, перемети на дорозі або ж технічні проблеми з пальним чи автомобілем – від таких несподіванок на дорозі не застрахований ніхто, тим більше у двадцятиградусний мороз. І тому, опинившись у складній ситуації, особливо приємно відчути поряд людяність та щире бажання допомогти.

- У нас не прибув товар з Дніпропетровська, напівдорозі потрапив у сніговий колапс. Мусили вирушити назустріч, аби перегрузити та доставити продукцію, - розповідає про екстрені мандри Андрій з Житомира. – На пропозицію інспекторів ДАІ зайти до пункту обігріву відразу погодились. Взагалі вважаю, що їх має бути більше. На дорозі ніколи напевне не знаєш, що тебе чекає, а допомога зайвою не буває.

І хоч стаціонарний пост ДАІ, де зупинились водії, всього лише за 90 км від їх рідного міста – початку маршруту, у таких умовах відстань вимірюється по-іншому.

- Пункти обігріву запрацювали у нас в області з часу зниження температури повітря, - розповідає командир взводу ДПС УДАІ Олександр Бородін. – За цей час тут побували, певно, сотні керманичів. Тепло, чай та відпочинок – те, що ми можемо запропонувати, аби людина мала змогу згодом далі безпечно продовжити свій рух. Повірте, це не мало.

Відтак інспектори ДАІ Житомирщини інформують про свої пункти обігріву та звертаються до всіх водіїв з проханням без нагальної потреби не ризикувати та не вирушати у дорогу. А для тих, хто все ж наважився, нагадують про обов’язкові умови:

- використовувати гуму із зимовим протектором;

- перед виїздом перевіряти технічний стан своїх автомобілів, заряд акумулятора, тиск в шинах, електрообладнання;

- запастись засобами для буксирування, ланцюгами проти ковзання;

- не забудьте і про теплі речі та інші засоби, які можуть знадобитися у дальній подорожі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням УДАІ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З ініціативи ...
Наступна новина: У Львівській області 37 ...

КОМЕНТАРІ