Луцьк: депутати обговорили проект бюджету міста на 2014 рік

Луцьк: депутати обговорили проект бюджету міста на 2014 рік

05.02.14 12:58 0 763
Триває підготовка до проведення позачергової 53-ї сесії міської ради. Депутати працюють у складі постійних комісій та обговорюють проекти рішень, які вносяться на пленарне засідання.

Так, на засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступники міського голови Лариса Соколовська, Тарас Яковлев, Юрій Вербич, депутати Олег Чернецький, Андрій Буй, Антон Сосновський, Іван Корчук, Сергій Григоренко, Богдан Шиба, Тарас Бас, Роман Бондарук, Микола Дендіберін, Юрій Корольчук, Анатолій Бірюков.

На початку засідання заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував присутніх про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька за 2013 рік за підсумками року.

Він зауважив, що вагомий внесок у промисловість нашого міста здійснюють публічні акціонерні товариства «СКФ Україна», «ВГП», «Теремно хліб», ДП «Автоскладальний завод №1», ПрАТ Спільне українсько-словацьке підприємство «Теріхем – Луцьк», ТзОВ «Луцька картонно – паперова фабрика», державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор», їм належить понад 70% загальноміського обсягу.

Тарас Яковлев зазначив, що у минулому році проведено капітальний ремонт 22 дворових територій, мосту через річку Стир на вулиці Карпенка-Карого, 67 вулиць міста охоплено поточним ремонтом.

Також заступник міського голови зазначив, що у 2013 році вдалося відкрити дві інклюзивні групи у дитячих садочках, де мають змогу займатися діти з хворобою Дауна. За його словами, цьогоріч планується відновити роботу двох ДНЗ. Це садочки на вулицях Чехова та Декабристів.

Розповів Тарас Яковлев й про здобутки у розвитку громадського транспорту міста, напрацювання у сфері розвитку туризму та у інших сферах.

Члени комісії підтримали запропонований проект рішення.

Потому депутати заслухали інформацію про виконання бюджету міста Луцька за 2013 рік. Доповідачем з цього питання виступила начальник управління фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова.

Депутат Юрій Корольчук поцікавився у Лілії Єлової, чи вдалося виконати дохідну частину бюджету. Начальник управління фінансів та бюджету повідомила, що, на жаль, бюджет виконано лише на 92,4 %. Недоотримано 39 млн грн.

У свою чергу, Олег Чернецький поцікавився: «Скільки коштів надійшло у 2013 році до міського бюджету від реалізації земельних ділянок». Лілія Єлова повідомила, що від реалізації землі надійшло 3 млн 106 тис. грн та 1 млн 800 тис. грн.

Зрештою, обранці громади взяли інформацію до відома.

Також на шньому засіданні розглянуто проект бюджету міста Луцька на 2014 рік. Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що загальний обсяг доходів бюджету міста на 2014 рік складає 1000414,57 тис. грн.

За її словами, бюджет розвитку на наступний рік складає 42 млн грн.

Запитання до доповідача та свої пропозиції щодо змін до проекту бюджету висловили Андрій Буй, Сергій Григоренко, Іван Корчук, Антон Сосновський, Юрій Корольчук, Роман Бондарук, Богдан Шиба, Анатолій Бірюков.

Обговоривши проект рішення, депутати вирішили одноголосно підтримати проект бюджету міста на 2014 рік.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Мирослав Богіра представив ...

КОМЕНТАРІ