Крапку у шахрайській схемі на 80 тисяч гривень поставлять волинські правоохоронці

Крапку у шахрайській схемі на 80 тисяч гривень поставлять волинські правоохоронці

05.02.14 08:08 0 739
Троє жителів Криму хотіли заробити на торгівлі картоплею, а у результаті втратили гроші і товариша. Волинянин обдурив чоловіків, привласнивши кілька десятків тисяч гривень, а потім ще й написав заяву у міліцію про те, що у нього вимагають гроші.

До чергової частини Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області звернувся місцевий житель і повідомив, що в селі Хобултова його побили невідомі і вимагали велику суму грошей. Проте, провівши досудове розслідування, правоохоронцям вдалося встановити істину.

Троє товаришів із Автономної Республіки Крим, заручившись підтримкою волинянина, вирішили організувати такий-собі бізнес: закупивши на Волині картоплю, підприємці хотіли продати її вдома за значно вищими цінами.

Аби отримати непоганий заробіток, чоловіки перерахували на банківську картку жителя Володимира-Волинського 80 тисяч гривень для закупівлі товару. У результаті ні грошей, ні картоплі не отримали, адже посередник витратив їх на власті потреби.

Кримчани певний час чекали товар, потім почали телефонувати товаришеві, але вже за три дні їхній «абонент не міг прийняти дзвінок». Аби з’ясувати, що й до чого, вони вирішили поїхати. Протягом доби горе-підприємці шукали товариша, однак не знайшли. Так ні з чим вирішили повертатися додому. Але на виїзді з міста чоловіки заїхали на заправку, де й помітили свого «компаньйона».

Побачивши тих, від кого ховався, волинянин вскочив у автомобіль і поїхав в сторону обласного центру, а невдовзі його наздогнали кримські бізнесмени. Зрозумівши, що грошей і товару немає, один із переслідувачів наніс «втікачеві» кілька ударів в обличчя і наголосив, що на повернення грошей у нього є кілька днів.

Коли чоловіки повернулися додому, волинянин звернувся до правоохоронців із заявою на кривдників, які нібито вимагають у нього більше 100 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим відділенням Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області розпочато кримінальне провадження за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Проте в ході проведення досудового розслідування працівники міліції, з’ясувавши всі обставини події, перекваліфікували протиправні дії відносно потерпілого на ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: вкрав ...
Наступна новина: В Закарпатській області за ...

КОМЕНТАРІ