В Закарпатській області за вчинення насильства в сім'ї житель Березнянщини поплатився адмінарештом

В Закарпатській області за вчинення насильства в сім'ї житель Березнянщини поплатився адмінарештом

05.02.14 08:10 0 705
Десять діб адміністративного арешту призначив районний суд жителю села Ставне, що на Великоберезнянщині, за вчинення насильства у сім'ї.

У цей будинок у Ставному міліція навідувалася дуже часто. А причина завжди одна і та ж-сварки та образи між колишнім подружжям. Жінка розповідає, що розлучилася з чоловіком через його нестерпний характер, потяг до алкоголю. Після розлучення пошкодувала колишнього, бо той не мав куди подітись, і дозволила йому проживати у своїй хаті. Але замість слів вдячності від колишнього чоловіка жінка постійно чула прокльони, лайку, збирала побитий посуд та міняла розбиті шибки. Не раз лунали в адресу жінки і погрози. Колишній безпідставно звинувачував її у зраді, обіцяв помститися.

Сварливого громадянина правоохоронці неодноразово притягали до адміністративної відповідальності. Дільничний інспектор міліції проводив з ним профілактичні бесіди, адже останній перебуває на обліку в райвідділі міліції. Та чоловік продовжував «воювати» з колишньою дружиною.

Того вечора історія знову повторилася. Прийшов додому на підпитку, затіяв сварку. Жінка, побоюючись, що черговий скандал може закінчиться бідою, визвала наряд міліції. Правоохоронці притягнули 45-річного чоловіка до адміністративної відповідальності за ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення насильства в сім'ї).

Начальник міліції громадської безпеки Перечинського райвідділу Євген Мельников зазначає, що під насильством слід розуміти умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого. Євген Сергійович зауважує, що особа, яка зазнає насильства у своїй сім'ї, обов’язково повинна звернутися в міліцію і отримати необхідну правову допомогу, адже тільки таким чином можна захистити себе від неправомірних дій з боку насильника.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ