В Закарпатській області мукачівські правоохоронці виявили "липових" матерів-одиначок

В Закарпатській області мукачівські правоохоронці виявили "липових" матерів-одиначок

05.02.14 12:16 0 693
Працівники сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Мукачівського міськвідділу міліції викрили недобросовісних матерів-одиначок, які роками незаконно отримували допомогу на дітей, завдаючи суттєвих збитків держбюджету.

Багато жінок вирішує самостійно виховувати дитину, або так складається життя, що, опинившись в певних життєвих обставинах, мати змушена самотужки ростити дитя. Держава в таких випадках передбачає надання допомоги на дітей одиноким матерям. Але чи всі мають на це право?

42-річна мукачівка, яка виховує чотирьох дітей, офіційно ніколи не перебувала в шлюбі. Хоча всі ці роки проживала з батьком своїх дітей і водночас отримувала допомогу від держави як одинока мати… Ціна питання–близько 300 грн. Заради них жінка не поспішала оформляти стосунки з чоловіком. І такі випадки, розповідають правоохоронці, непоодинокі.

Із пояснень багатодітної матері, вона знала, що гроші отримує незаконно. Саме тому коли приходили, зі слів жінки, «перевіряючі», чоловік ховався...

Загалом спритна мукачівка, незаконно отримуючи допомогу від держави, завдала збитків держбюджету на суму близько 67 тисяч гривень.

Слідчим міськвідділу за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 та 4 ст.358 Кримінального кодексу України (Підроблення та використання підроблених документів) та за ст.190 (Шахрайство).

До слова, це не єдиний подібний випадок, виявлений працівниками СДСБЕЗ Мукачівського міськвідділу міліції. Нагадаємо, що відповідно до ст.18–1 Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” жінка, яка має дітей від особи, з якою не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ