Хмельницька область: впродовж двох діб рятувальники розчистили 450 км доріг за допомогою шляхопрокладача БАТ-М

Хмельницька область: впродовж двох діб рятувальники розчистили 450 км доріг за допомогою шляхопрокладача БАТ-М

05.02.14 14:29 0 1402
Цього року зима видалася дуже сніжна. Та рятувальники Хмельниччини, які набули досвіду з ліквідації наслідків негоди у попередні роки, заздалегідь підготувались. Ще до початку сильних снігопадів підготували спецтехніку. Коли ж розпочалась негода, вони працювали «не покладаючи рук», майже у кожному районі цілодобово буксирували із заметів автівки з пасажирами, карети «швидкої», автобуси та вантажівки, допомагали дорожнім службам розчищали автошляхи.

Не оминули стороною замети і Деражнянщину, де протягом перших днів лютого не було проїзду до ряду сіл. Вже понад 5 днів селяни залишалися без хліба та медичної допомоги.

З проханням розчистити дороги до віддалених сіл району до начальника Головного управління ДСНС України Бориса Болібруха звернувся голова Деражнянської районної державної адміністрації Вадим Плюта.

Рятувальники не забарились, і вже наступного дня 7 чоловік особового складу дорожньо-технічного відділення інженерної групи Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління на шляхопрокладачі БАТ-М приступили до виконання робіт.

Протягом 2-4 лютого від снігових заметів рятувальники очистили 450 км автодоріг до 29 населених пунктів Деражнянського району. Працювати довелось цілодобово в надскладних погодних умовах, та основною їх метою було вчасно надати допомогу громадянам, до яких був обмежений доїзд. Зокрема дороги були розчищені між селами Пилипи – Шиїнці – Слобідка Шелехівська – Явтухи – Шелехове – Божиківці – Радянське – Зянківці – Новосілка – Ясківці – Маниківці – Мазники – Коржівці – Красносілка – Літки – Новий Майдан – Коричинці – смт. Вовковинці – Майданівка – Плюшки – Стреків – смт. Вовковинці – Плюшки – Стреків – Радівці – Гришків – Чернелівці – Клопотівці – Степівка – Макарів – Стара Гута – м. Хмельницький.

– Мешканці сіл щиросердечно дякували рятувальникам за оперативність та небайдужість, – розповів Олег Кирилюк, начальник Деражнянського райсектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. – Завдяки оперативним діям рятувальників та своєчасному реагуванню рух транспорту відновлено, і в той же день селянам було організовано підвіз хліба та інших продуктів харчування. Також мешканцям була надана можливість отримувати своєчасне медичне обслуговування.

– Незважаючи на те, що машині вже понад 40 років, шляхопрокладач завдяки своєчасному обслуговуванню знаходиться в працездатному стані та в будь-яку хвилину може бути залучений до виконання завдань за призначенням, – повідомив Олександр Горін, начальник Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Загалом для надання допомоги населенню у період негоди було залучено 83 одиниці техніки та 325 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС у Хмельницькій області.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чемпіонат Англії. ...

КОМЕНТАРІ