Довірливий хмельничанин перерахував шахраям 21 тисячу гривень

Довірливий хмельничанин перерахував шахраям 21 тисячу гривень

05.02.14 09:31 0 647
41-річний мешканець обласного центру намагався заробити на продажі пресу для склеювання деревини 2 тисячі гривень, а натомість перерахував шахраям вдесятеро більшу суму.

Потерпілий на одному із Інтернет-сайтів розмістив оголошення про продаж, але тривалий час ніхто так і не зацікавився його пропозицією. Тоді чоловік вирішив поновити оголошення, і от удача — одразу ж зателефонував потенційний покупець. Клієнт наполягав на безготівковому розрахунку — мовляв, він зараз перерахує гроші, а пізніше заїде за товаром. Жодної підозри у потерпілого не виникло, тому він одразу ж продиктував номер своєї банківської картки.

Але йшов час, а гроші так і не надходили. Близько сьомої години вечора до продавця зателефонували уже з іншого номера. Чоловік представився працівником банку і сказав, що на його картку перерахували гроші, але їх не можуть провести. Щоб отримати готівку, чоловікові потрібно підійти до найближчого банкомату і за інструкцією, яку отримає по телефону, здійснити певні операції зі своєю карткою.

Потерпілий так і зробив. Голос у слухавці надиктовував йому якісь безкінечні ряди цифр. Це вже пізніше чоловік зрозумів, що то були номери його картки та картки, на яку він переказав гроші. Уже вдома він прочитав і 3 SMS-повідомлення про те, що він перерахував на інший рахунок усі кошти, які були на картці — усього 21 тисячу гривень. Зрозуміло, що після того, як картка потерпілого спорожніла, зв’язок із так званим працівником банку обірвався…

По даному факту працівниками Хмельницького МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці нагадують, що працівники банків не проводять жодних консультацій по обслуговуванню карток по телефону. Для цього людину викликають у найближче відділення банку. Якщо ж ви зрозуміли, що стали жертвою шахраїв, негайно, поки є можливість заблокувати несанкціоновано перераховані кошти, повідомляйте про це в міліцію.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ