Розпочався конкурсний відбір претендентів на стажування в Німеччині за Програмою перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (GIZ)

Розпочався конкурсний відбір претендентів на стажування в Німеччині за Програмою перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (GIZ)

05.02.14 09:49 0 699
В рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та німецьке Товариство з міжнародного співробітництва GIZ GmbH реалізують Програму з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина – Україна. Ця Програма є важливим інструментом сприяння економічним реформам у країні.

Програма сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та підвищенню кваліфікації українських менеджерів через отримання ними нових компетенцій в сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами, ведення переговорів з представниками інших країн.

У 2014 році українським менеджерам/підприємцям і підприємствам пропонуються стажування за напрямком загальна кооперація та такими галузевими напрямками у складі міжнародних груп:

* Економічна кооперація у сфері енергоефективності в промисловості,

* Економічна кооперація у сфері енергоефективності у будівництві і санації будівель і споруд,

* Економічна кооперація у секторі охорони здоров’я,

* Економічна кооперація у секторі природоохоронних технологій водопостачання і каналізації, утилізації відходів,

* Економічна кооперація в аграрному секторі,

* Економічна кооперація у гірничодобувній галузі.

У випадку, якщо напрямок не може бути запропонований, GIZ залишає за собою право включити прийнятих кандидатів у формат «Економічна кооперація без галузевої специфіки».

Кандидати на участь у Програмі мають відповідати наступним вимогам:

• наявність закінченої вищої освіти;

• досвід роботи у сфері економіки та підприємництва щонайменше 1 рік;

• добре знання німецької або англійської мови;

• вік не старший за 45 років.

Тривалість стажування: один місяць.

Мова: німецька, англійська, російська – для топ-менеджерів (у виняткових випадках).

Для участі у стажуванні кандидат має пройти співбесіду з членами німецько-української відбіркової комісії, до складу якої входять представники GIZ, та секретаріату МЦПК. Співбесіда проводиться мовою стажування.

Співбесіда триває в середньому біля 20 хвилин.

В процесі співбесіди з’ясовуються:

- рівень знання іноземної мови;

- спеціалізація та підготовка в сфері менеджменту (маркетингу, фінансів);

- місце роботи та посада;

- проектне завдання (мета і задачі стажування, очікувані результати);

- підприємства (фірми), на яких претендент має намір стажуватися.

Для прийняття рішення про включення стажера в групу, яка вирушить відповідно до країни стажування, першочергове значення мають знання мови, рівень професійної підготовки, можливість двостороннього економічного співробітництва. Додаткові бали претендент отримує за знання інших іноземних мов, комунікабельність, гнучкість, здібності менеджера тощо.

Про час та місце проведення конкурсного відбору кандидатів повідомляє МЦПК.

Крім цього потрібно підготувати наступні документи:

- анкети на українській мові, три форми: анкета спеціаліста, інформація про підприємство, рекомендація керівника (знаходяться на сайті Мінекономрозвитку www.me.gov.ua у розділі МЦПК – Інформація для… Претендентів на перепідготовку і слухачів – Програма для заповнення анкет);

- анкету на англійській/німецькій/російській мові (в залежності від вибору мови стажування кандидатом), яка знаходиться на сайті www.inwent.org.ua в розділі Програма підготовки менеджерів – Інформація для кандидатів на стажування;

- проектне завдання (методичні рекомендації щодо його розробки знаходяться на сайті www.inwent.org.ua);

- копія диплому про вищу економічну освіту;

- копія першої сторінки паспорту України;

- копія першої сторінки закордонного паспорту;

- рекомендацію регіональної робочої групи (надається Львівською регіональною робочою групою. Контактна особа – Уляна Волошинівська, тел.(032)261-29-40, e-mail: infra@loda.gov.ua.);

- за можливістю – список німецьких фірм, з якими стажер хотів би встановити контакти під час стажування;

- за можливістю – матеріали (буклети, флайери, фотокартки, візитні картки, зразки продукції тощо) для презентації свого підприємства перед німецькими компаніями.

Всі, вище вказані документи потрібно принести з собою на конкурсний відбір і додатково надіслати до Мінекономрозвитку України на електронну пошту: kodatskaya@me.gov.ua.

Більш детальну інформацію можна знайти на сайтах: www.inwent.org.ua у розділі «Програма підготовки менеджерів» та www.me.gov.ua у розділі МЦПК або дізнатися за телефонами (044)285-62-89, 285-51-82.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області рік ...
Наступна новина: Іран заявив, що остаточна ...

КОМЕНТАРІ