Львівщина: «Коливань цін на цукор в поточному маркетинговому році не буде», – М. Присяжнюк

Львівщина: «Коливань цін на цукор в поточному маркетинговому році не буде», – М. Присяжнюк

05.02.14 14:47 0 1094
4 лютого, відбулась Всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка.

Під час наради регіони доповіли про стан підготовки до весняно-польових робіт, забезпечення нарощення сільськогосподарського виробництва, стан виконання Державної програми активізації розвитку економіки у 2014 р., а також про стан цінової ситуації в областях.

Микола Присяжнюк наголосив, що в сьогоднішній ситуації в країні, необхідно тісно співпрацювати з облдержадміністраціями, аби забезпечити продовольчу безпеку в державі та стабільну роботу агропромислового комплексу.

«На регіони України більш, ніж на 100% забезпечені якісним посівним матеріалом. В доброму стані також озимина та цінова ситуація на основні продукти», – зазначив М.Присяжнюк та додав, що різких коливань ціни на цукор в поточному маркетинговому році не буде.

Також Міністр аграрної політики та продовольства України наголосив на необхідності постійно проводити виїзні ярмарки, адже тільки завдяки ярмаркам вдасться стабілізувати ціни на продовольчих ринках та забезпечити мінімальну ціну на «борщову групу» продуктів.

На фінансування агропромислового комплексу з державного бюджету на 2014 рік передбачено 2,038 млн.грн. на підтримку розвитку галузей АПК.

Як повідомив М. Присяжнюк, в наступному році передбачається активне формування та будівництво тепличних комплексів, для яких буде відшкодування із державного бюджету.

«Нам необхідно стрімко наростити обсяг виробництва овочів закритого грунту. На ми досягли порозуміння в ціні на газ, яка для тепличних господарств буде становити 268 дол. США й електроенергія буде здешевлена на 5 %. Це основна складова собівартості продуктів, а тому така політика дасть можливість овочам закритого грунту бути конкурентними на споживчому ринку», – повідомив М.Присяжнюк.

Окрім того, Міністр аграрної політики та продовольства України зобов’язав відповідальних керівників на місцях активізувати роботу щодо реалізації інвестиційної політики.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ