У Львівській області яворівська та Жовківська районні ради відмовилися голосувати за б'юджет

У Львівській області яворівська та Жовківська районні ради відмовилися голосувати за б'юджет

05.02.14 08:44 0 742
4 лютого 2014 року відбулися сесії Яворівської та Жовківської районних рад, на яких розглядали проєкти районних б'юджетів на 2014 рік, подані місцевими державними адміністраціями. За ініціативою фракцій Всеукраїнського об'єднання "Свобода", проєкти було відхилено.

Як зазначив на сесії Яворівської райради голова фракції ВО "Свобода" Ігор Олексів, проєкт районного б'юджету став наслідком ухвалення у брутальний спосіб Закону України "Про Державний б'юджет України на 2014 рік" у Верховній Раді України.

"Деклароване Кабінетом Міністрів України збільшення загального ресурсу місцевих б'юджетів у 2014 році порівняно з минулим роком на 9,8% або 21,7 млрд. гривень є фікцією, оскільки показники соціяльно-економічного розвитку України, які враховувалися при розрахунку показників державного і місцевих б'юджетів, не відповідали очікуваним результатам за підсумками року і є необґрунтовано завищеними", – зазначив депутат.

Свободівець наголосив, що в показниках районного б'юджету бракує, зокрема на дошкільну освіту 1 млн. 636 тис. гривень, на охорону здоров'я не вистачає 2,5 млн. гривень. Він закликав районну раду не голосувати за такий проєкт б'юджету і повернутися до цього питання після внесення змін до Державного б'юджету України. Цю пропозицію свободівця підтримали 53 депутати з 54-х, присутніх на сесії.

Фракція ВО "Свобода" у Жовківській районній раді також виступила з ініціативою не підтримувати проєкт районного б'юджету. Свободівці наголосили, що ухвалення збалансованого районного б'юджету можливе лише після внесення змін до Держб'юджету, що мають ґрунтуватися на реальних показниках соціяльно-економічного розвитку України. Позицію фракції підтримали інші депутати, відтак більшість не проголосувала за проєкт б'юджету.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині під час ...

КОМЕНТАРІ