Напрями співпраці рятувальних служб, громадських організацій та державних органів влади під час надзвичайних ситуацій вивчали прикарпатські рятувальники в Угорщині

Напрями співпраці рятувальних служб, громадських організацій та державних органів влади під час надзвичайних ситуацій вивчали прикарпатські рятувальники в Угорщині

05.02.14 14:14 0 743
Угорська Екуменічна Служба Допомоги, (м.Будапешт, Угорщина), Закарпатський центр розвитку та консультацій «Едванс» ( м.Берегово, Україна) та Молодіжний громадський центр «Еталон» (м. Івано-Франківськ, Україна) у 2013-2014 роках впроваджують спільний проект «Сприяння розвитку гуманітарної освіти в Західній Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Угорщини. Головна мета такої співпраці - обмін практичним досвідом роботи в попередженні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Західній Україні, ознайомлення з механізмом співпраці європейських громадських організацій з державними установами.

В рамках цієї проектної ініціативи з 27 по 31січня поточного року відбувся офіційний візит української делегації до Угорщини в складі представників громадських організацій, органів місцевої влади та структурних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України. В складі делегації прикарпатських рятувальників представляли начальник Відділу реагування на надзвичайні ситуації Управлінні ДСНС в Івано-Франківській області майор служби цивільного захисту Тарас Кочкодан та начальник Тисменицького райвідділу Управління ДСНС в Івано-Франківській області майор служби цивільного захисту Михайло Лазаренко. Окрім прикарпатських рятувальників до складу делегації ввійшли і працівники Управління ДСНС України в Закарпатській області.

Під час візиту учасники мали можливість ознайомитися з угорським досвідом співпраці між рятувальними службами, органами державної і місцевої влади та громадськими організаціями для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Було організовано ряд цікавих зустрічей, зокрема ознайомлення з роботою представництв ДСНС Угорщини в Будапешті, регіоні Ніредьхаза та інших регіонів. Учасники делегації ознайомились з досвідом відбудови та допомоги мешканцям селища Такош, яке постраждало під час паводку у 2001 році. Також українська делегація побували в селищі Колонтар, де у 2010 році мала місце катастрофа через вилив червоного шламу. Відбувся візит учасників української делегації до регіонального управління Ніредьхаза та офіційна зустріч з головним уповноваженим уряду доктором Габором Тешмаєром, на якій обговорили роль держави у попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій в світлі нового законодавства.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вадим Тітушко каже, що ...
Наступна новина: Тернопіль: відбувся ...

КОМЕНТАРІ