Житомирщина впевнено утримує лідируючі позицій у державі за низкою показників соціально-економічного розвитку

Житомирщина впевнено утримує лідируючі позицій у державі за низкою показників соціально-економічного розвитку

05.02.14 17:21 0 818
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час телевізійного проекту «Відкрита розмова».

«За останні чотири роки Житомирська область демонструє одні з кращих показників соціально-економічного розвитку серед інших регіонів. Так перші сходинки ми тримаємо за розвитком промисловості, яка і за січень 2014 року демонструє позитивну динаміку», - говорить Сергій Миколайович.

В одній із перших областей – на Житомирщині було прийнято обласний бюджет на 2014 рік. Майже всі райони регіону також провели сесії районних рад та затвердили бюджети на поточний рік. У порівнянні з минулим роком обласний бюджет цього року збільшено на 13% або на понад 500 млн. грн.

Житомирщина вчасно та в числі перших в Україні розрахувалася по всіх видах соціальної допомоги в грудні 2013 року та в січні 2014 року, незважаючи на складну соціально-політичну ситуацію в країні.

За повідомленням департаменту фінансів облдержадміністрації, у січні поточного року до місцевих бюджетів області надійшло 115,2 млн. грн., що на 6,5 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Розрахункові показники Міністерства фінансів України наша область виконала на 102%.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук також відмічає активізацію розвитку сільського господарства в регіоні. Адже за минулий рік вдалося зібрати рекордний врожай – 2,2 млн. тонн зерна. Досягти таких результатів змогли завдяки розмежуванню векторів у галузі сільського господарства на крупнотоварні, середньотоварні та дрібнотоварні (або фермерські) виробництва. За минулий рік було подвоєно роздрібний товарообіг.

Позитивне економічне сальдо у 2013 році свідчить про розвиток економіки області, адже підприємства області більше продають товарів за межі регіону, аніж купують.

На переконання Сергія Рижука, такі результати стали можливими завдяки ефективній співпраці усіх гілок влади, громадськості, представників бізнесу та наполегливій праці кожного працівника підприємств області. Позитивні тенденції потрібно не лише закріпити, а й примножити, щоб вони стали фундаментом для покращення добробуту кожної родини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євген Мельник: ...
Наступна новина: У закарпатському Кричеві ...

КОМЕНТАРІ