В Житомирській області обласна влада демонструє готовність до відкритої розмови із жителями регіону

В Житомирській області обласна влада демонструє готовність до відкритої розмови із жителями регіону

05.02.14 11:57 0 632
Журналісти провідних житомирських телекомпаній звернулись до голови облдержадміністрації з пропозицією взяти участь у спільному телевізійному проекті «Відкрита розмова». Проект передбачає участь жителів області у обговоренні актуальних питань суспільно-політичного життя країни у форматі запитань до очільника області, пропозицій, зауважень, які були записані журналістами у вигляді відеозвернень у різних регіонах Житомирщини. Автори телепроекту до розмови також залучили представників районних ЗМІ.

4 лютого проект стартував у ефірі Житомирської обласної державної телерадіокомпанії, «Союз-ТВ» та «Ц-ТВ».

Сергій Рижук охоче прийняв пропозицію телевізійників. У вступному слові голова облдержадміністрації наголосив, що обласна влада відкрита до діалогу з кожним жителем Житомирщини і вважає таку відкритість одним із головних чинників того, що під час суспільно-політичної кризи, яка накрила більшість регіонів країни, Житомирщина залишається осередком громадського порозуміння та демонструє приклад того, як гострі суспільно-політичні проблеми можна вирішувати мирним шляхом.

Сергій Миколайович розповів, що окрім особистих прийомів громадян, щотижня відвідує творчі звіти районів з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в обласному муздрамтеатрі. Тут щоразу збирається більше тисячі жителів районів області, які мають можливість висловити керівнику області свої думки, пропозиції, зауваження.

Ще однією ефективною фомою спілкування з громадою Сергій Миколайович називає зустрічі із трудовими колективами. Так, під час урочистостей з нагоди ювілеїв районів, річниці заснування Житомирської області відбувалися численні зустрічі, спілкування з громадами багатьох населених пунктів. Коли відзначаються професійні свята, представники обласної влада також зустрічаються з трудівниками різних галузей, вислуховують їх пропозиції, розповідають про своє бачення перспектив розвитку регіону. На запрошення громадських організацій голова облдержадміністрації відвідує їх засідання.

Сергій Миколайович висловив свою готовність до чесного і відкритого діалогу і у рамках ініційованого телепроекту.

Питання, які були адресовані керівнику області, стосувались нинішньої кризової суспільно-політичної ситуації в країні та пошуку шляхів її мирного врегулювання. Також жителів області цікавили питання соціального характеру: щодо пенсій, зарплат працівникам бюджетних установ, створення нових робочих місць, тощо. На кожне питання люди отримали відповідь – чесну і вичерпну.

Підсумовуючи розмову, Сергій Рижук зауважив, що така форма спілкування є ефективним шляхом вивчення громадської думки, можливістю почути позицію людей і висловити їм своє бачення ситуації, досягти порозуміння. Отож проект, на переконання голови облдержадміністрації, заслуговує на його подальше впровадження.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: у міській раді ...
Наступна новина: В Україні досі обмежений ...

КОМЕНТАРІ