Баррозу: ЄС і партнери почали обговорювати допомогу Україні у скруті

Баррозу: ЄС і партнери почали обговорювати допомогу Україні у скруті

05.02.14 10:13 0 720
Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив що Європейський союз обговорює зі своїми партнерами можливість надати Україні допомогу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це має бути допомога країні, що переживає труднощі – не через угоду про асоціацію, а через те, що перед Україною постали велетенські виклики, заявив він.

За його словами, саме це – з’ясувати, які іще можна допомогти Україні в нинішній момент – Євросоюз зараз обговорює зі своїми партнерами – «звичайно ж, не забуваючи про перспективу допомогти Україні на її європейському шляху», додав Баррозу.

Виступаючи у Брюсселі на прес-конференції разом із прем’єр-міністром Грузії Іраклі Ґарібашвілі, який приїхав домовлятися щодо підписання угоди про асоціацію його країни з ЄС, голова Єврокомісії також заявляв, що Євросоюз не має наміру «торгуватися за Україну», оскільки вважає такий формат відносин неприйнятним.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон повідомляла в оприлюдненому інтерв’ю виданню Wall Street Journal, що Євросоюз і Сполучені Штати Америки працюють над великим планом фінансової допомоги Україні. Обсяг допомоги «буде чималим», сказала Аштон, і умови цієї допомоги не вимагатимуть укладення Києвом довгострокової угоди з Міжнародним валютним фондом. Умовою надання допомоги буде здійснення новим урядом України політичних та економічних реформ, додала вона.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Facebook святкує 10-річний ...
Наступна новина: У РІВНОМУ МОЖЛИВО НЕ ...

КОМЕНТАРІ