Баррозу: ЄС не збирається торгуватися за Україну

Баррозу: ЄС не збирається торгуватися за Україну

05.02.14 08:01 0 811
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄС не має наміру «торгуватися за Україну», оскільки вважає такий формат двосторонніх відносин неприйнятним. Про це він сказав у Брюсселі у відповідь на запитання кореспондента Радіо Свобода про можливу фінансову підтримку для України з боку Заходу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Баррозу, донині ЄС лишається «найбільшим міжнародним донором України». «За роки незалежності України ЄС виділив їй 3,3 мільярда євро грантів і 10,5 мільярдів позик», – розповів очільник Єврокомісії.

Жозе Мануель Баррозу пояснив, що наразі ЄС надає фінансову підтримку Україні завдяки програмі європейської політики сусідства, обсяг якої – 150 мільйонів євро щороку. «Ми готові збільшити нашу допомогу для України у разі імплементації угоди про асоціацію», – додав він.

Баррозу також нагадав, що ЄС пропонував українському керівництву пакет допомоги обсягом 610 мільйонів євро у разі відновлення співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Раніше в інтерв?ю американському виданню Wall Street Journal верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявила, що Європейський союз і США працюють над планом фінансової допомоги Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Компанія Microsoft ...

КОМЕНТАРІ