Нацбанк України вводить в обіг монети «XXII зимові Олімпійські ігри»

Нацбанк України вводить в обіг монети «XXII зимові Олімпійські ігри»

05.02.14 12:48 0 930
3 лютого в обіг вводяться дві пам’ятні монети – зі срібла й нейзильберу – присвячені XXII Зимовим Олімпійським іграм у місті Сочі (Росія) та участі в них національної збірної України. Номінал монет – десять гривень (срібло) та дві гривні (нейзильбер).

Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Національного банку України, на аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, на синьо-жовтому тлі, що символізує кольори національної олімпійської збірної України (використано тамподрук), – стилізоване зображення гір, під якими на дзеркальному тлі: ліворуч – рік карбування монети 2014, у центрі написи: ЗИМОВІ/ОЛІМПІЙСЬКІ/ІГРИ та півколом номінал – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено на передньому плані біатлоніста та по колу спортсменів – представників зимових видів спорту.

Художники, які розробили ескіз монети «XXII зимові Олімпійські ігри», – Марія Скоблікова та Олександр Кузьмін, скульптори Святослав Іваненко та Володимир Дем’яненко.

Тираж монети зі срібла – 2000 штук, а з нейзильберу – 15000 штук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ