Тернопільським школярам вчитися стане безпечніше

Тернопільським школярам вчитися стане безпечніше

05.02.14 10:35 0 804
Електронна система безпеки, контролю та автоматизації навчального процесу «Smarsy» запрацювала у Тернопільському навчально-виховному комплексі «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» 4 лютого. Участь у офіційній презентації нововведення взяв міський голова Сергій Надал.

Відтепер учні та працівники школи володіють персоніфікованими пластиковими картками, які працюють на основі безконтактної технології зчитування інформації. За допомогою документу відбувається ідентифікація осіб, які входять в будівлю школи та виходять з неї. За бажанням, батьки можуть отримувати повідомлення, коли дитина приходить до школи чи йде додому.

Завдяки нововведенню адміністрація школи може краще контролювати навчальний процес, адже для кожного учня у системі створено окремий профіль. Тут можна побачити оцінки, домашні завдання, рейтинг учня, зауваження вчителів тощо.

«Безпека дітей – це найважливіше, особливо, коли вони не вдома, - зазначив голова громадської організації «Безпека та інновації в навчальних закладах» Юрій Вітомський. - Тому спільно з компанією «Smarsy» ми розробили проект «Безпека та новації в навчальних закладах», в рамках якого знаходимо кошти на безкоштовне встановлення електронної системи в навчальних закладах країни».

Таку ініціативу підтримала Тернопільська міська рада.

«Ця система безпеки надана місту безкоштовно, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Я хочу подякувати громадській організації «Безпека та інновації в навчальних закладах». Розраховую на те, що молодь, учні та їх батьки сприймуть ці нововведення. Очікую, що система буде ефективною та інформативною і вже наступного року вже за кошти міста ми будемо встановлювати її у інших навчальних закладах. Це буде ще один крок до наближення нас до сучасних цивілізованих стандартів».

Згодом таку електронну систему встановлять ще в десятьох школах Тернополя.

«З листопада минулого року система безпеки та контролю «Smarsy» працює в Українській гімназії імені Івана Франка, - наголосив заступник міського голови Леонід Бицюра. – Відтепер переваги новинки оцінять учні школи-колегіуму та Тернопільської ЗОШ №24, в якій також встановили систему. Сподіваюся, дане обладнання допоможе не тільки покращити безпеку дітей у навчальному закладі, а й сприятиме автоматизації навчального процесу».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Михальчишин: ...
Наступна новина: У Львові покажуть виставу ...

КОМЕНТАРІ