На Тернопіллі депутати облради вимагають розслідувати факти перешкоджання своїй депутатській діяльності

На Тернопіллі депутати облради вимагають розслідувати факти перешкоджання своїй депутатській діяльності

05.02.14 12:15 0 686
Депутати Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода" направили в УМВС України в Тернопільській області звернення про вчинення кримінального правопорушення. Це стало наслідком факту перешкоджання депутатській діяльності, а саме недопущення депутатів 23 січня 2014 року в приміщення Тернопільської обласної ради (вул. Грушевського, 8) для прийому громадян.

Дії силовиків порушують ст. 12 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". Працівники міліції, не представившись і не надавши пояснень, грубо, застосовуючи фізичну силу, перешкоджали депутатам пройти в приміщення для виконання ними своїх службових обов'язків. На неодноразові вимоги депутатів до працівників МВС пропустити їх у приміщення працівники міліції, перевищуючи свої повноваження, і надалі не пропускали депутатів та всіляко перешкоджали їм виконувати депутатські повноваження, гарантовані ст. 30 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

"Депутати Тернопільської обласної ради вимагають внесті відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування за ст. 351 Кримінального кодексу України та за ст. 365 Кримінального кодексу України. Провесті повне, всебічне та ґрунтовне досудове розслідування щодо кожної із вищезазначених статей. Встановити осіб серед працівників міліції, що перешкоджали законній діяльності депутатів, а також керівників, які здійснювали керівництво працівниками міліції та віддавали накази", – зазначила керівник фракції ВО "Свобода" в Тернопільській обласній раді Марія Чашка.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ