Іран заявив, що остаточна угода про ядерну програму можлива до липня

Іран заявив, що остаточна угода про ядерну програму можлива до липня

05.02.14 09:51 0 779
Міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф заявив що досягти остаточної угоди між його країною і шістьма з провідних держав світу можливо протягом наступних шести місяців. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи в Берліні в Раді з міжнародних відносин Німеччини, він припустив також, що угоди може бути досягнено ще й раніше.

Наступне коло переговорів про цю угоду призначене на 18 лютого.

Тим часом у США ж підтвердили, що на виконання нині чинної тимчасової угоди з Іраном Тегеран отримав 550 мільйонів доларів своїх раніше заморожених коштів – першу частину з загалом 4 мільярдів 200 мільйонів доларів, які передадуть Іранові.

Нинішня тимчасова домовленість між Іраном, із одного боку, і США, Великою Британією, Францією, Росією, Китаєм і Німеччиною, з іншого, передбачає, що остаточної домовленості має бути досягнено протягом 12 місяців від набуття нею чинності в листопаді минулого року. За цією домовленістю Іран погодився обмежити збагачення урану і допустити на свої ядерні об’єкти міжнародних інспекторів в обмін на часткове зняття санкцій проти нього.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розпочався конкурсний ...
Наступна новина: Свідкові у справі ...

КОМЕНТАРІ