Історія іграшок LEGO

Історія іграшок LEGO

05.02.14 21:20 0 1559
Історія іграшок LEGO почалася в 1932 році в Данії, Ол Кірк Крістіансен, в той час бригадир теслярів і столяр, починає свою справу і займається виробництвом сходів, прасувальних дощок і дерев'яних іграшок. Через 17 років, в 1949, був створений перший пластмасовий кубик лего.

Історія назви компанії LEGO проста: воно було придумано Кірком Крістіансеном на основі датської фрази leg godt ("грай із задоволенням").

Перші лего іграшки

Перші пластикові іграшки LEGO Group почала випускати в 1947, а прототип сучасних «кубиків» з'явився на світ в 1949- му під назвою Automatic Binding Bricks. Іграшки, які сьогодні асоціюються з ім'ям LEGO, з'явилися в 1954-1958 і в кінці 50-х стали одним з найпопулярніших дитячих розваг у Європі. У 1969 був випущений перший набір із серії LEGO DUPLO, в 1977 побачила світ серія LEGO TECHNIC, а LEGO для новонароджених- LEGO PRIMO випускається з 1995. У 1947 Ол Кірк і Годтфред (син Ола Кірка Крістіансена) отримали зразки "блокуються" пластикових кубиків, вироблених компанією Kiddicraft. Ці кубики були розроблені і запатентовані в Великобританії Mr.Hilary Harry Fisher Page, дитячим психологом.

Фірма LEGO, перший в Данії, купує машину, вартістю 30000 датських крон, обробну пластик. Вже через два роки компанія виробляє близько 200 видів різних пластикових і дерев'яних іграшок, включаючи ті самі автоматично кріпляться кубики- попередників сучасних кубиків LEGO. Фабрика займає площу в 2300 кв. метрів, а її штат складають близько 50 робітників. У 1949, компанія LEGO починає виробництво власних подібних кубиків, виготовлених з ацетату целюлози, вони були створені в дусі традиційних дерев'яних блоків, здатних складатися один на одного, і, головне, що кріпляться разом. Ці кубики мали кілька круглих "капелюшків" і порожнисте прямокутну основу, що дозволяло їм кріпитися один до одного, але не настільки сильно. З 1953 кубики називаються "LEGO Mursten" ("Лего кубики"), а фірма LEGO починає експортувати пластикову продукцію і "ЛЕГО система гри" (28 наборів і 8 машин) до Швеції.

Якість кубиків Лего з конструктора Лего

Використання пластмаси для виготовлення іграшок роздрібними продавцями і покупцями того часу цінувалося невисоко. Багато поставки групи LEGO (Лего) були відхилені, і після невисокого рівня продажів думалося, що пластмасові іграшки ніколи не зможуть замінити дерев'яну продукцію. До 1954, син Крістіансена, Годтфред, став молодшим керуючим директором LEGO Group (Групи ЛЕГО). Саме його активна діяльність на зовнішньому ринку дозволила просунути ідею "іграшковій системи лего. Годтфред бачив величезний потенціал в кубиках лего (ЛЕГО), які можуть стати основою в системі творчої гри, але кубики все ще мали деякі проблеми з технічної точки зору: їх здатність "захоплення" була обмежена, вони не були універсальні. Незважаючи на це, в 1956 засновано перше представництво компанії в м.Хохенвесштад, Німеччина.

Кардинальна зміна в конструкції кубиків Лего стався в 1958, нарешті, "цегляний проект" був розвинений. Кубики LEGO (Лего), були покращені порожнистими трубками в нижній частині кубика. Це додало підтримки в основі кубика, посилило здатність "захоплення" і поліпшило багатосторонність. У той же рік Ол Кірк Крістіансен помер, а Годтфред успадкував лідерство компанії. У 1960 на фабриці з виробництва пластикових іграшок сталася пожежа. Було прийнято рішення припинити виробництво дерев'яної продукції і сконцентруватися на пластику.

Нова фабрика іграшок Lego займає площу в 6000 кв.м., і у фірмі LEGO працюють 450 чоловік. У 1962 авіакомпанія LEGO Airways бере на себе обов'язок виконати першу доставку своєї продукції в США. У місті Bellund, Данія, будується аеродром.
Іграшки Лего як все починалося

У період з 1966 по 1968 з'являється мережу ЛЕГО поїздів. В цей же час винайдений двигун напругою 4,5 В., а в 1969- 12 -вольтного двигуна. Продукція компанії включає в себе 57 різних наборів і 25 машин. Виробництво лего досягає обсягу 706000000 елементів на рік!

7 червня 1968 відкривається парк LEGOLAND побудований на території 59 гектарів і так невеликий Данії. У перший сезон відвідало 625 тисяч чоловік, а на виставці іграшок у Люксембурзі лего займає перше місце.

З 1970 лего починає виробляти продукцію для парку LEGOLAND, в т.ч. вантажівки, поліцейські машини і т.д. У лего наборах з'являються зубчасті колеса різних кольорів і розмірів. Пізніше, вони стануть основним пунктом технічної програми ЛЕГО.
Нові технології в конструкторах Лего

У 1963, матеріал, що використовується для створення кубиків LEGO (ЛЕГО), ацетат целюлози, був замінений на акрилонитрил (acrylonitrile butadiene styrene), або ABS пластмасу, використовувану дотепер. ABS є нетоксичним, менш схильним до знебарвлення і деформації матеріалом, більш стійким до агресивних середовищ і нагрівання, ніж ацетат целюлози. Кубики лего, виготовлені з пластмаси в 1963, до цих пір тримають форму і колір, через 40 років, і також ретельно зчіплюються з кубиками лего, виготовленими в наші дні.

Придбати конструктори лего можна у всіх країїнах, оскільки він являється самим популярним і розповсюдженим конструктором в світі. В Україні продукцію лего можна купити в інтернет-магазині http://constructors.com.ua.
Источник: http://constructors.com.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Как выбрать школу ...

КОМЕНТАРІ