У 2013 році у Волинській області впроваджено 1123 енергоефективні заходи

У 2013 році у Волинській області впроваджено 1123 енергоефективні заходи

06.02.14 09:01 0 1126
Днями заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк відвідав лідера з виробництва котельного господарства області – підприємство «Волинь-Кальвіс». Його директор Анатолій Понікарчук провів оглядову екскурсію, під час якої розповів про діяльність українсько-литовської фірми. За його словами, ТОВ «Волинь-Кальвіс» на ринку опалення працює близько 7 років. Займається виробництвом котельного обладнання та інших супутніх виробів, які використовуються для опалення.

«Минулоріч року ми досить добре спрацювали, маємо обсяги виробництва на суму понад 27 млн грн, майже на стільки ж реалізували товарної продукції, - розповів директор. - Особливістю нашого виробництва є те, що ми маємо всю гаму теплового обладнання (котлів), які здатні забезпечити теплом, як приватний будинок, так і цілий мікрорайон. Особливість обладнання - висока економічність, хороший дизайн, коефіцієнт корисної дії при згорянні на промислових котлах сягає понад 85%».

В котлах ТОВ «Волинь-Кальвіс» можна спалювати відходи деревини, вугілля, торфобрикет, іншу біомасу, яка має вологість 30-35%.

У 2013 році котлами цього підприємства обладнали Горохівську ЦРЛ, а також Маневицьку та Рожищенську районні лікарні, які працюють з механізованою подачею палива, а в якості сировини використовується дерев’яна щипа і тирса.

Віталій Карпюк залишився задоволений побаченим. Він побажав успіхів керівництву та працівникам ТОВ «Волинь-Кальвіс» у здійсненні усіх планів, а також висловив сподівання, що котлами цього підприємства будуть оснащенні ще чимало бюджетних закладів області.

Довідково: У рамках виконання Регіональної програми підвищення енергоефективності Волинської області на 2011-2015 роки у 2013 році в області впроваджено 1123 енергоефективні заходи, на реалізацію яких використано 156,9 млн грн. Розрахунковий економічний ефект становить 43,8 млн грн. Здійсненими заходами за звітний період забезпечено економію ПЕР в обсязі 45,9 тис. т.у.п.

За січень-грудень 2013 року здійснено заміну 98 одиниць котельного обладнання, на що використано 10,4 млн грн. З цієї кількості 87 котлів (69 твердопаливних, 18 газоспоживаючих) встановлено у бюджетній сфері (у тому числі впроваджено 17 твердопаливних котлів, які замінили газоспоживачі котли).

В рамках реалізації основної концепції залучення приватних інвесторів до втілення енергоефективних проектів у галузі виробництва та постачання теплової енергії проведено реконструкцію газоспоживаючих котелень із встановленням твердопаливних котлів у Луцькому районі в селах Маяки (здійснює теплопостачання чотирьох закладів бюджетної сфери) та Підгайці (здійснює теплопостачання трьох закладів бюджетної сфери). Аналогічні роботи проведені інвесторами на котельнях ПТУ № 5 м.Ковеля, ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 м. Камінь-Каширський та ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Підцир’я. Завдяки цьому буде забезпечено вивільнення близько 740 тис. метрів кубічних природного газу на рік.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ