Протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури Волині

Протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури Волині

06.02.14 09:30 0 1104
Внаслідок вжитих прокуратурою Волинської області заходів, направлених на підвищення ефективності протидії корупції, правоохоронними органами області в 2013 році закінчено 32 провадження про корупційні злочини, з них 14 – про хабарництво.

До відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 40 осіб.

Спецпідрозділами викрито 1 організовану групу з корумпованими зв’язками – конвертаційний центр.

За вчинення корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 13 працівників правоохоронних органів, 3 посадових особи органів влади та 5 посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Виявлено злочини у бюджетній та земельній сферах, паливно-енергетичному комплексі, у сфері освіти та охорони навколишнього природного середовища.

Корупційними злочинами на Волині минулоріч заподіяно матеріальних збитків на суму 1024 тис. грн. З них у ході досудового розслідування відшкодовано 872,5 тис. грн. або понад 85 %. Накладено арешт на майно винних осіб на суму понад 340 тис. грн. та вилучено такого майна на суму майже 210 тис. грн.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції в області 2013 року складено та скеровано до суду 62 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. За результатами їх розгляду 50 правопорушників притягнуто до відповідальності у виді штрафу.

Збитки, завдані адміністративними корупційними правопорушеннями, відшкодовано в повному обсязі.

За розглянутими минулоріч протоколами до адміністративної відповідальності притягнуто трьох державних службовців, 10 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 25 депутатів місцевих рад, 5 правоохоронців, по одній посадовій особі кримінально-виконавчої служби, підрозділу цивільного захисту населення, юридичної особи публічного права.

Зокрема, до адміністративної відповідальності притягнуто: заступника начальника управління освіти і науки райдержадміністрації за незаконне преміювання; державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища на митниці – за безпідставне надання дозволу на ввезення товару на митну територію України; лікаря – за незаконне надання рецептів на придбання психотропних речовин, інспектора виправної установи, який отримав неправомірну вигоду за передачу засудженому заборонених предметів тощо.

Запобігання і протидія корупції і надалі лишається пріоритетним напрямком наглядової діяльності органів прокуратури області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ужгородському готелі ...
Наступна новина: Андрій Куликов: Ми різні, ...

КОМЕНТАРІ