Володимир Мазурок: «Бюджет не простий, але ми його маємо»

Володимир Мазурок: «Бюджет не простий, але ми його маємо»

06.02.14 10:51 0 1266
Депутати Локачинської районної ради першими в області прийняли головний фінансовий документ району, загальний обсяг фінансування становить 87 млн грн.

Голова Локачинської райдержадміністрації Володимир Мазурок, коментуючи прийняття районного бюджету зазначив, що «районним депутатам вистачило громадянської свідомості – за рішення про прийняття районного бюджету вони проголосували одноголосно. Це також є свідченням прозорості бюджетного процесу у районі. Доведені показники попередньо пройшли обговорення на засіданнях всіх комісій районної ради».

«Бюджет не простий, але ми його маємо. Це дуже важливо для усіх мешканців району. А показники нашого фінансового плану - кращі минулорічних», - підкреслив Володимир Мазурок.

За його словами, загальний обсяг власних доходів складе 16,7 млн грн, що на 11,5 % більше ніж у 2013 році. Крім того, очікувана сума трансфертів з бюджетів вищого рівня сягне – 42,2 млн грн, що більше ніж у 2013 році на 17,3 %. Видатки районного бюджету зростуть на 8,95% у порівнянні з показниками минулого року.

«За безпосереднього сприяння народних депутатів України Сергія Мартиняка та Катерини Ващук район отримає 4,750 млн грн субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. З них майже один мільйон гривень заплановано використати на впровадження енергозберігаючих заходів в освітніх закладах району, 1,8 млн грн на зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів, решту - на відновлення роботи, капітальні ремонти дошкільних та позашкільних навчальних закладів району», - каже Володимир Мазурок.

Оскільки, за доведеними показниками Міністерства фінансів України фінансування нерозподілених видатків не передбачено, то за погодженням з іншими розпорядниками коштів зроблено перерозподіл в інших галузях для забезпечення фінансування прийнятих місцевих програм. Зокрема – на придбання житла дітям-сиротам; підтримку житлового будівництва на селі «Власний дім» та районних ветеранських організацій; програм агропромислового розвитку; спорту, тощо. Загалом на ці цілі спрямовано 500 тисяч гривень.

Голова Локачинської РДА зазначив, що прийняття районного бюджету на 2014 рік дозволяє повноцінного працювати закладам освіти, медицини, культури району, в повному обсязі виплачувати соціальні допомоги та зарплати, харчувати та підвозити школярів до навчальних закладів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: осучаснення ...
Наступна новина: “Мама по скайпу”: як ...

КОМЕНТАРІ