70 років: історія становлення та розвитку управління фінансів та бюджету міської ради

70 років: історія становлення та розвитку управління фінансів та бюджету міської ради

06.02.14 12:59 0 1166
Важливу роль у житті міста відіграє функціонування служби, яка здійснює контроль над економічною діяльністю влади, сплати податків, регулювання фінансових відносин. У містах ці функції виконують управління фінансів. У Державному архіві Волинської області збереглася інформація про роботу міської фінансової служби.

Історія нинішнього управління фінансів та бюджету міської ради розпочалася далекого 1939 року. На той час у Луцькому міському фінансовому відділі налічувалося 35 штатних працівників. У штатному розписі поряд з завідуючим були посади старшого інспектора по податках, інспектора по податках та його помічника, старшого інспектора по державних доходах, інспектора по державних доходах та його помічника, старшого інспектора та інспектора державного страхування, колектора-ревізора, старшого інспектора та інспектора бюджету, старшого інспектора та інспектора по штатах, штат бухгалтерів, машиніста, кур’єра, шофера і прибиральниці. Серед працівників були українці, росіяни, євреї, поляки, болгари, чехи. Однак, з початком Великої Вітчизняної війни державні структури були евакуйовані й призупинили свою роботу.

Відновив діяльність міський фінансовий відділ після звільнення Луцька від німецько-фашистських загарбників. Згідно архівних документів - це відбулося 5 лютого 1944 року. Першим керівником фінансового відділу у післявоєнний період став Петро Куровський, який пропрацював на своїй посаді до серпня 1944 року, коли на його місце було призначено Костянтина Рубановича.

За часів УРСР посади керівника Луцького міського фінансового відділу займали І. Дробот, А.Бабарик, В.Стиба, С.Колос, В.Пекарчук, Р.Ковальчук.

Наприкінці 2000 року розпорядженням міського голови фінансовий відділ перейменований на фінансове управління міськвиконкому. На той час його очолював Олег Іщук.

У 2006 році начальником фінансового управління було призначено Лілію Єлову, яка й нині очолює цей структурний підрозділ.

Згодом, у 2008 році, згідно рішення міської ради, фінансове управління реорганізоване у департамент фінансів та бюджету Луцької міської ради.

У 2011 році у міській раді було проведено реорганізацію структурних підрозділів і департамент фінансів та бюджету міської ради перейменовано в управління фінансів та бюджету.

Нині колектив управління налічує 19 працівників.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ