Луцьк: до бюджету міста у 2013 році надійшло 863,5 мільйонів гривень

Луцьк: до бюджету міста у 2013 році надійшло 863,5 мільйонів гривень

06.02.14 08:09 0 1204
Про це під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету розповіла начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова, інформуючи присутніх про виконання бюджету за 2013 рік.

За рахунок дотацій отримано коштів в сумі 148 039,8 тис. грн та субвенцій – 271 348,8 тис. грн, субвенцій по спеціальному фонду 17 516,3 тис. грн.

Лілія Єлова повідомила, що основну частину надходжень до бюджету міста становлять відрахування з податку на доходи фізичних осіб. Це становить 81,7 %. За її словами, недоїмка становить близько 40 млн грн. Вона утворилася через те, що у місті є підприємства, які боргують заробітну плату своїм працівникам. Відповідно й не були здійснені відрахування з громадян.

Також вона зауважила, що від продажу земельних ділянок до міського бюджету надійшло 3,1 млн грн, а від реалізації комунального майна – 1,6 млн грн.

Начальник управління фінансів та бюджету повідомила, що з бюджету міста проведено видатки в сумі 879 537,3 тис. грн.

За її словами, у 2013 році погашено середньострокові казначейські позики, які були отриманні у попередніх роках, на суму 11 783,5 тис. грн.

Також погашено облігації муніципальної позики на суму 20 млн грн.

Вона повідомила, що заборгованості із заробітної плати перед працівниками бюджетної сфери за результатами року нема. За її словами, не вдалося лише погасити частину коштів за використанні енергоносії. Проте, кошти у міському бюджеті на ці цілі є, і це буде зроблено.

Найбільші видатки з бюджету міста були спрямовані на сферу освіти. Загалом, це близько 288 млн грн. Лілія Єлова повідомила, що у 2013 році вдалося відкрити додаткові групи у дошкільних навчальних закладах, організовано літнє оздоровлення дітей у пришкільних таборах та позаміському таборі «Ровесник» тощо.

Крім того, на сферу охорони здоров’я було спрямовано 138 млн грн, а на сферу культури – 24 млн грн.

На капітальний ремонт житлового фонду - 4,5 млн грн. Були спрямовані кошти й на підтримку діяльності ОСББ у сумі 1,2 млн грн.

Запитання до доповідача виникли у членів виконавчого комітету Михайла Щура та Ореста Маховського.

Підсумовуючи розгляд питання «Про виконання бюджету за 2013 рік», перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що бюджет минулого року був складний. Однак, не зважаючи на це, вдалося виплатити заробітну плату бюджетникам. Він звернув увагу, що під час прийняття бюджету 2013 року на захищені статті бюджету не вистачало коштів орієнтовано на 1,5 місяці. Однак, міський голова Микола Романюк спілкувався з керівництвом облдержадміністрації та уряду і вдалося отримати додаткову субвенцію.

Крім того, за словами Святослава Кравчука, вдалося повернути 20 мільйонів гривень кредитних коштів банкам «Форум» та «Ощадбанк».

Перший заступник міського голови зауважив, що цей рік буде нелегким, однак, треба активно працювати, аби 2014 рік завершити з позитивними показниками.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні без світла ...
Наступна новина: Погрози пістолетом біля ...

КОМЕНТАРІ