Боротьба з корупцією - пріоритетний напрямок роботи волинських правоохоронців

Боротьба з корупцією - пріоритетний напрямок роботи волинських правоохоронців

06.02.14 10:22 0 1167
При цьому зусилля працівників міліції спрямовані на виявлення не лише адміністративної, а й кримінальної корупції.

У 2013 році УБОЗ УМВС України у Волинській області до суду направлено 35 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. За результатами їх судового розгляду до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 30 осіб: 19 місцевих депутатів, 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, одна посадова особа контролюючих органів, одна посадова особа МНС та один державний службовець 6-ї категорії. Три особи звільнилися за власним бажанням (працівник МНС, лісничий та казначей) під час документування вчинених адміністративних корупційних правопорушень.

Загальна сума штрафів, накладених на корупціонерів, склала 13900 гривень, сума завданих збитків становить 5207 гривень, відшкодовано 4808 гривень. До шести оштрафованих осіб застосовано конфіскацію в дохід держави неправомірної вигоди на загальну суму 12949 гривень.

За результатами вжитих заходів у 2013 році підрозділами УДСБЕЗ та УБОЗ УМВС України у Волинській області у сфері службової діяльності викрито 182 кримінальні правопорушення, з яких 50 – зловживань службовим становищем, 18 – перевищень влади або службових повноважень, 48 – службових підроблень, 28 – службової недбалості та 38 фактів одержання неправомірної вигоди.

Посадовими особами органів влади і місцевого самоврядування скоєно 127 кримінальних правопорушень. Відносно осіб відкрито 87 кримінальних проваджень.

– До суду відносно 23 осіб направлено 45 кримінальних проваджень по корупційних злочинах, – наголосив начальник УБОЗ УМВС України у Волинській області полковник міліції Сергій Горбатюк. – Неправомірними діями посадовців за направленими до суду провадженнями завдано збитків на суму 744852 гривень та забезпечено відшкодування збитків на суму 603222 гривень.

Посилена увага до діяльності контролюючих органів дозволила розпочати 29 проваджень відносно посадових осіб цих органів. Вживалися заходи щодо виявлення фактів отримання неправомірної вигоди, всього відкрито та направлено до суду 21 кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України по 38 кримінальних правопорушеннях. По одному кримінальному провадженню сума отримання неправомірної вигоди складає понад 30000 гривень, по десяти – понад 10000 гривень.

– Окрім того, знешкоджено організовану злочинну групу з корумпованими зв’язками в складі чотирьох осіб, один із яких – депутат районної ради. Спритники створили «конвертаційний центр» та причетні до розкрадання бюджетних коштів, виділених на реалізацію державної програми в сумі 420000 гривень, незаконного відшкодування податку на додану вартість та ухилення від сплати податків. Отримані злочинним шляхом кошти легалізовувалися у фінансово-господарській діяльності підконтрольних суб’єктів господарювання. На даний час кримінальне провадження перебуває на розгляді суду, – зауважив Сергій Горбатюк.

За матеріалами УБОЗ УМВС відкрито та направлено до суду 11 кримінальних проваджень за фактами вимагання неправомірної вигоди. Найбільша сума отримання неправомірної вигоди – 14000 гривень. Відносно трьох осіб вироки набрали законної сили, серед яких – посадовець облдержадміністрації, державний службовець п’ятої категорії, працівник підрозділу цивільного захисту, посадова особа юридичних осіб публічного права. Загалом дві особи оштрафовано, одну особу звільнено від покарання з установленням іспитового строку, а також застосовано додаткові види покарань – позбавлення військового спеціального звання, рангу, чину (2), позбавлення права обіймати певні посади (2), конфіскація майна (1).

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами УБОЗ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США бачать загрози ...
Наступна новина: Закарпатський ...

КОМЕНТАРІ