Колишній голова Володимир-Волинської райради вперто не хоче прощатися з посадою

Колишній голова Володимир-Волинської райради вперто не хоче прощатися з посадою

06.02.14 16:21 0 1015
Понад тиждень не може взятися за виконання своїх обов'язків новообране керівництво Володимир-Волинської районної ради. Замість того, щоби перебувати на робочих місцях і займатися проблемами району, голова райради Андрій Оніщук та його заступник Павло Карпюк змушені ходити на допити до міліції.

25 січня 2014 року було проведено позачергову сесію Володимир-Волинської районної ради. На ній третина депутатів, шляхом таємного голосування, висловила недовіру голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі. Також депутати затвердили добровільну відставку Степана Слащука з посади голови районної ради.

На позачерговій сесії 29 січня з дотриманням усіх законних норм було обрано нове керівництво районної ради, яку очолив член ВО "Батьківщина" Андрій Оніщук, а заступником став свободівець Павло Карпюк.

Втім, чи то за власним бажанням, чи то за чиєюсь вказівкою, екс-голова райради "регіонал" Степан Слащук зненацька передумав звільнятися. Не підписав пан Слащук і рішення районної ради про висловлення недовіри голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі.

Якщо поглянути на ситуацію з боку, то на перший погляд здається, що в районі двовладдя. Насправді ж це не так. Є вперте небажання "регіоналів" віддавати владу. Про це свідчать абсурдні, а подекуди по-дитячому наївні вчинки екс-голови райради Степана Слащука.

31 січня 2014 року Слащук відмовився передати ключі від сейфу, печатку та звільняти кабінет голови районної ради і під надуманим приводом викрадення жорсткого диску зі службового комп'ютера викликав слідчо-оперативну групу Володимир-Волинського МВ УМВС. Уважно оглянувши службовий комп'ютер екс-посадовця, правоохоронці зникнення жорсткого диску не виявили. Цікаво, чи буде притягнений екс-очільник району до відповідальності за безпідставний виклик міліції?

Побачивши як попереднє керівництво прикипіло до чиновницького крісла, частина працівників апарату районної ради почала ігнорувати вказівки новообраного голови Володимир-Волинської районної ради Андрія Оніщука і в той же час продовжує виконувати вказівки попереднього голови ради. Така "дисципліна" призводить до паралічу роботи представницького органу, адже 3 лютого мала відбутися сесія, на якій мали ухвалити бюджет району. Втім, сесію було з невідомих причин скасовано.

"Крім того, секретаріатом та головою Володимир-Волинської районної ради сфальсифіковано протокол позачергової сесії районної ради, що відбулася 25 січня 2014 року. Зокрема, в протоколі відсутні відомості про пленарне засідання ради 25 січня 2014 року та вся процедура таємного голосування з розгляду питань висловлення недовіри голові РДА Валентину Скубі та затвердження відставки Степана Слащука з посади голови районної ради", – розповідає Павло Карпюк, який тепер разом з Андрієм Оніщуком змушений ходити на допити у міліцію.

Виявилося, що екс-голова райради знову звернувся до міліції, але вже із заявою, що йому, мовляв, перешкоджають у його депутатській діяльності. Міліціянтами було створено цілу слідчу групу, яка покликана розібратися в даній ситуації.

"Усі питання, які ставилися нам слідчими та прокурорами не стосувалися перешкоджання депутатській діяльності пана Слащука, а були направленні на з'ясування процедури ухвалення рішень Володимир-Волинською районною радою 25 та 29 січня 2014 року про звільнення з посад колишніх очільників РДА та районної ради й обрання нового керівництва", – заявив Андрій Оніщук.

У новообраного керівництва району складається враження, що прокурор збирає докази для звернення до суду з позовом про скасування законних рішень ради.

"Вважаю, що така ситуація Володимир-Волинському районі є наслідком бездіяльності правоохоронних органів та прокуратури і веде до дестабілізації і без того напруженої політичної ситуації", – підкреслив Павло Карпюк.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ